Wyświetl pojedynczy post
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.08.2008, 12:21
Tym razem presii awansu nie ma praktycznie zadnej. To spory plus i nalezy z tego skorzystac. Takie przetarcie moze bardzo wiele dac Skorzy od strony szkoleniowiej w kontekscie dalszej rywalizacji w p.Uefa.
Trudno bowiem wyobrazic sobie bardziej wymagajacy sprawdzian (czy sparing) i to za darmo, a w zasadzie z nie malymi korzysciami finansowymi dla nas plynacymi. Mam nadzieje, ze nawet w razie bardzo niekorzystnego wyniku, ten dwumecz zaprocentuje w dalszej czesci sezonu.

Obok cholernie wyrazistych indywidualnosci praktycznie na kazdej pozycji, najpotezniejsza bronia Barcy jest szybkosc rozgrywania akcji przez ten zespol. Pamietam jak stosunkowo niedawno, podsmiewalem sie z szybkosci Cantoro, ironizujac sobie, ze kiedy przyjdzie nam w pucharach zagrac z taka AS Roma, wowczas widok gry Maura na ich tle, moze nie byc czyms przyjemnym do ogladania. O Barcelonie to juz nawet wolalem nie myslec, bo to jest niestety ekstremum pod tym wzgledem.
Skorza bedzie musial cos obmajstrowac, tak aby jego zespol sprobowal wzbic sie na wyzyny swoich mozliwosci atletycznych i nie dac wkrecic sie w ziemie tempem narzucanym przez Hiszpanow
Absencja Messiego w pierwszym meczu, to chyba najlepsza rzecz jaka mogla nas spotkac, gdyz jest to ich najszybszy i najbardziej dynamiczny kopaczyna. Taki swoisty cheeky devil w polu karnym przeciwnika

Do tego pojedynki Piotra Brozka z Danielem Alvesem, ktory jest bodaj najbardziej ofensywnym obronca swiata, juz teraz przyprawiaja mnie o gesia skore. Bede zdziwiony, jesli Piotr sie nie spalil w trakcie, czy jeszcze przed spotkaniem, co zdarzalo mu sie juz w polskiej lidze. Krotko mowiac, Piotr ktory wg mnie jest najgorzej radzacym sobie z presja wislakiem, tym razem bedzie musial wyjatkowo mocno w siebie uwierzyc, gdyz w przeciwnym razie moze sie to bardzo zle dla niego skonczyc. Choc tak po prawdzie, z tego zalecenia powinien skorzystac kazdy bez wyjatku pilkarz Wisly
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 08.08.2008 o godz. 14:39.
Odpowiedz cytując