Wyświetl pojedynczy post
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.08.2008, 10:20
Szanse iluzoryczne z Barceloną zawsze są. Na czym opieram swój optymistyczny scenariusz?

1)Guardiola- nie wiadomo co to za trener. Ja już podczas ME wyrażałem swoją opinię co sądzze o młodych trenerach. Coś mi się zdaję że w przypadku Barcelony jest podobnie. Mam nadzieje,że w momentach trudnych dla zespołu nie będzie pozytywnie reagował z ławki. Co z tego,że ma dobrych grajków, trzeba ich jeszcze umieć ustawić,zmotywować. W dwumeczu im awans będzie mniej jasny, kto awansuje, liczę,że Guardiola będzie popełniać błędy, szczególnie, że drugi mecz gramy u siebie.
2) Zlekceważą Wisłę, nawet nie specjalnie ale w podświadomości będą mieli, że i tak muszą przejść.
3) są w okresie przygotowawczym, nasze wyrównane boje z 2001 roku właśnie dzięki temu były wyrównane,że dopiero wchodzili w sezonie. Poza tym nie wiemy, jak debiutant Guardiola przepracował z nimi okres przedsezonowy.
4) Drugi mecz gramy u siebie. Liczę,że wobec braku zgrania Barcelony i prób gry indywidualnej większosc zawodników tego klubu wywieziemy bezbramkowy remis z Camp Nou.
5) nie będzie grał Messi.

A teraz kilka punktów dlaczego ich nie przjdziemy.

1) indywidulanie każdy piłkarz jest o kilka klas lepszy od naszych
2) Barcelona musi grać w LM, a jak wiemy UEFA dba o sowich pupilków. Nawet pewnie miski z UEFA nie podejmą się liczenia sum, które może stracić LM jeśli nie będzie w niej produktu o nazwie Barcelona. Nie podejmą się,bo takiej możliwości nikt nie zakłada. Kasa musi się zgadzać dlatego Barcelona nawet jak nie bedzie sama w stanie przejśc Wisły, to zostanie do niej wepchnięta w znany wszystkim dobrze sposób.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując