Wyświetl pojedynczy post
dorotja
ranny ptaszek

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.08.2008, 06:04
Przyjechał Felipe, Nei stawia nowe warunki
Cytat:
Felipe de Souza Campos, 27-letni ofensywny pomocnik brazylijski, będzie w najbliższych dniach testowany przez Wisłę. Wczoraj pojawił się w Krakowie, dziś ma wziąć udział w pierwszych zajęciach.

- Zawodnik jest po bardzo długiej podróży i zdecydowałem, że damy mu w czwartek odpocząć - powiedział trener Maciej Skorża.

Felipe ma 172 cm wzrostu, w poprzednim sezonie grał w nowozelandzkiej drużynie Wellington Phoenix, występującej w australijskiej A-League. - Obejrzałem najlepsze zagrania tego zawodnika i jeden cały mecz ligowy z jego udziałem. Uznałem, że jest to piłkarz który może nam pomóc. Niemniej jednak materiały DVD to nie to samo co zobaczyć gracza na treningu - stwierdził szkoleniowiec.

Maciej Skorża zapytany o innego Brazylijczyka, napastnika CSKA Sofia Neia, wyraził obawy, czy uda się go pozyskać. Na czym polega problem z transferem tego piłkarza wyjaśnił nam prezes krakowskiego klubu Marek Wilczek: - Czekamy na odpowiedź Neia. Wynika więc z tej lakonicznej wypowiedzi, że chodzi o warunki indywidualnego kontraktu. Jak się dowiadujemy, Nei zmienia żądania i może się okazać, że Wisła odstąpi od tego transferu, co w środę zasygnalizował zresztą dyrektor sportowy Jacek Bednarz.

Dzienni Polski
www.historiawisly.pl
Odpowiedz cytując