Wyświetl pojedynczy post
qbbba
Senior Member

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.08.2008, 21:55
Raporter napisał(a):Wyświetl post
Sorry jeżeli jest rzeczywiście dobry to myślę że powinniśmy go kupić.
Po drugie za rok może być problem. Raczej odejdzie Brożek i wątpię żebyśmy znaleźli skutecznego zawodnika który się w zespoł od razu wkomponuje!! To raz. Przy ew. mistrzostwie i szansach w el. CL będzie to samobójstwo!! Chyba że Brożek już zadeklarował że odejdzie dopiero po ewentualnych przegranych El w przyszłym roku. Wątpię żeby ktoś zapytał bo u nas się myśli tylko ew. na pół roku w przód.
Po 2 nie mamy 2 typowej 9.
Po 3 taki piłkarz daje możlwiości taktyczne(bo jest wysoki i świetnie gra głową). Tak jak mówiłem. Niedzielan Nei Brożek spełnili by wszystkie oczekiwania Skorży w ataku.
Po 4 moze mamy wątpliwości czy jest naprawdę dobry, bo inaczej by tu już był raczej.
Po 5 może mamy upatrzonych innych piłkarzy na inne pozycje równie dobrych jak Nei i są uważani za większy priorytet.(bardzo mało prawopodone)
Po 6 jeżeli Nei jest klasy Costlego to nie ma sensu go kupować za taką kasę, ale jeżeli jest szybszy i zwrotniejszy?

Oczywiście ja myślę w kategoriach menadżersko- sportowych. A w klubie oprócz Bednarza jest pan Pilch i inni w radzie. Znają Cupiała. Wiedzą że wydanie za dużych pieniążków, konieczność domknięcia budżetu z kieszeni Bogusia oznacza jego furię i wylot z dobrze płatnej posadki!!! Być może także stratę zaufania w Telefonice!!
Oto niezależność RN Wisły Kraków i zaleta dzielenia funkcji w Wisełce i TF. Nikt niczego w tej cholerniej RN nie zaryzykuje, a nawet nie przedstawi takiej propozycji Bogusiowi bo potem Boguś będzie szukał winnego. A mają dzieci rodziny na utrzymaniu( tu już przesadziłem )
ad 1) Niech Brozek odchodzi- jest wtorek, Maly a do naszego systemu gry to wystarczy
ad2)a kim jest Brozek? typowa 23?! Kur.... czlowieku prosze Cie o definicje typowej 9. Bo mnie az krew zalewa jak widze takie pierd....Brozek jest bramkarzem czy napastnikiem? Wiec nie dziel ich na typwe 9, typowe 23 czy typowe 1 bo tak to ludzie w Fakcie pisza. Brozek to napastnik i ma strzelac bramki, a czy robi to z "wapna" ,ze swojej polowy, czy z sroda boiska to mnie to jeb....
ad3) o jakiej taktyce Ty mowisz?! Widziales go na wlasne oczy? sledziles chociaz jeden sezon tego zawodnika? To, ze brudasy krzykneli za niego prawie banke euro nie znaczy, ze jest dobry. My tez do ruskich sprzedalismy Gorawskiego za kase, ktroa byl nieadekwatna do jego umiejetnosci.
ad6) sam Lenczyk powiedzial, ze gdyby COstly byl goscienm, ktoremu chce sie trenowac to dzisiaj nie gralby w lidze polskiej.

Reasumujac: Czy nam na dzien dzisiejszy jest potrzebny napastnik czy bramkarz? Bo ja mysle, ze to drugie. A kupowac kogos, dla samej zasady...sorrry mija sie z celem. Dobra koniec mojej rozkminy bo za kazdym razem jak tu zagladam mam o jednego wlosa siwego wiecej, z nerwow rzecz jasna.
czy wygrywasz czy nie, zawsze ja kocham Cie
Odpowiedz cytując