Wyświetl pojedynczy post
Raporter
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.08.2008, 20:52
qbbba napisał(a):Wyświetl post
Ale o co Ci kolego chodzi? Gdybysmy mieli skladzie 6 Brozkow i 6 Nei(jow) to i tak od Barcy dostaniemy becki. Ba! reprezentacja Polski dostalaby od Barcelony w dupe.
Wiec powiedz mi kolego, po co nam chlop, ktory mega obciazy nasz budzet i ktorego nigdzie juz drozej nie sprzedamy? Tak jak powiedzial Mielcarski: Takich ludzi, w takim wieku za takie pieniadze do naszej ligii sie nie kupuje. Na PUEFA nasz sklad wystarczy w zupelnosci. Lepiej te kase przeznaczyc na bramkarza.
Sorry jeżeli jest rzeczywiście dobry to myślę że powinniśmy go kupić.
Po drugie za rok może być problem. Raczej odejdzie Brożek i wątpię żebyśmy znaleźli skutecznego zawodnika który się w zespoł od razu wkomponuje!! To raz. Przy ew. mistrzostwie i szansach w el. CL będzie to samobójstwo!! Chyba że Brożek już zadeklarował że odejdzie dopiero po ewentualnych przegranych El w przyszłym roku. Wątpię żeby ktoś zapytał bo u nas się myśli tylko ew. na pół roku w przód.
Po 2 nie mamy 2 typowej 9.
Po 3 taki piłkarz daje możlwiości taktyczne(bo jest wysoki i świetnie gra głową). Tak jak mówiłem. Niedzielan Nei Brożek spełnili by wszystkie oczekiwania Skorży w ataku.
Po 4 moze mamy wątpliwości czy jest naprawdę dobry, bo inaczej by tu już był raczej.
Po 5 może mamy upatrzonych innych piłkarzy na inne pozycje równie dobrych jak Nei i są uważani za większy priorytet.(bardzo mało prawopodone)
Po 6 jeżeli Nei jest klasy Costlego to nie ma sensu go kupować za taką kasę, ale jeżeli jest szybszy i zwrotniejszy?

Oczywiście ja myślę w kategoriach menadżersko- sportowych. A w klubie oprócz Bednarza jest pan Pilch i inni w radzie. Znają Cupiała. Wiedzą że wydanie za dużych pieniążków, konieczność domknięcia budżetu z kieszeni Bogusia oznacza jego furię i wylot z dobrze płatnej posadki!!! Być może także stratę zaufania w Telefonice!!
Oto niezależność RN Wisły Kraków i zaleta dzielenia funkcji w Wisełce i TF. Nikt niczego w tej cholerniej RN nie zaryzykuje, a nawet nie przedstawi takiej propozycji Bogusiowi bo potem Boguś będzie szukał winnego. A mają dzieci rodziny na utrzymaniu( tu już przesadziłem )
Ostatnio edytowane przez Raporter : 07.08.2008 o godz. 20:56.
Odpowiedz cytując