Wyświetl pojedynczy post
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.08.2008, 10:24
Ciekawy jest komentarz na 2 stronie PS niejakiego Artura Szczapanika, który porównał Bednarza do sławnego "majstra Maliniaka" z Czterdziestolatka.....
Przypisanie tego, że Bednarz rozdmu..... w prasie o transferach jest conajmniej żałosne.....
Ze Kalanga czy Smolarek to (tfu)rczość kolegów redaktorów autora.
W pozostałych przypadkach Garguła, Krzynówek, Nei - rozmowy były prowadzone.....
Z próżnego to nawet nie tylko Salomon ale i Szczepanik nie naleje.....
Co do trasferowego ruchu za czasów Bednarza to przy transferowych dokonaniach p. Bednarza zabrakło sprowadzonego Łobodzińskiego. Natomiast te "straszne straty" to Dudu, Paulista, Chiacu, Stolarczyk, Penksa, Radovanovic, Svitlica, Mijajlovic, Thwaite, Burns........- rzeczywiście to przerażające, że pozbywając się tych gości, z których żaden nie stanowił o sile zespołu, a łącznie zarbiali - uśredniając nawet po 80 tys euro rocznie na łeb - circa jakieś 800 tys euro, to rzeczywiście może być dramat.
Odejście Kosy - to przecież rozgrywka Cupiała, Dolha - był praktucznie poza Bednarzem. Błaszcza i Dudkę sprzedano za spore pieniądze. Natomiast zrzucenie odpowiedzialności na głowę Bednarza za casus Kokoszki to już paranoja. Chłopakowi zamieszał w główce mr Benhauer (jak słusznie mawia Prezydent Kaczyński) i jego super zdolny menago - Czaruś "Legia Warszawa" Kucharski. W Regulaminie FIFA pkt 17 mówi wyraźnie, że po upływie 3 lat od daty zawarcia kontraktu jeżeli jest to kontrakt długoterminowy (conajmniej 4,5 laty) można jednostronnie rozwiązać kontrakt. Twierdzenie Kokoszki, że z dniem 1 lipca spełni powyższe wymaganie jest spowodowane albo brakiem umiejętności w liczeniu terminów albo przeświadczeniu, że rok = sezon....... Składając stosowne wypowiedzenie w maju tego roku, Kokoszce brakowało do tych 3 lat miesiąca z hakiem, więc jakakolwiek inna interpretacja tego przepisu byłaby ominięciem przepisów.

Ewentualne kupowanie teraz piłkarza o nazwisku Nei ma sens?

- Na Barcelonę nie, zresztą nie mógłby chyba z nią grać, ale na fazę grupową Pucharu UEFA... Może tak. Z drugiej strony 850 tysięcy euro za 28-letniego napastnika, którego trudno będzie drożej sprzedać to duże ryzyko. Nie wiem, czy takie rozwiązanie jest dobre, ale to nie moje pieniądze i nie moja decyzja. Na pewno nie ma sensu wydawać takich pieniędzy tylko po to, by pomógł Wiśle obronić mistrzostwo Polski.

Wypowiedź Grzesia dyskwalifikuje go jako ewentualnego dyrektora sportowego. Wisła nie może być klubem niczym Odra Wodzisław, który tylko i wyłącznie tanio kupuje by drożej sprzedać. Taktyka brania wyłącznie chłopaków z kartą na ręku zakończyła się 8 miejscem przed rokiem i myślę, że Cupiał nie będzie do niej powracał. A może ktoś przypomni osiągnięcia Grzesia w Wiśle - tylko nie piszcie Błaszczykowski, bo tego do Wisły przyprowadził Brzęczek

PS
FBK Kowno - Glasgow Rangers 2:1 - awans do 3 rundy FBK KOwno

Dla mnie porównywalna różnica poziomu, organizacji itd do różnicy pomiędzy Wisłą i Barcą ;-). Tylko jedna niespodzianka na sezon może się zdarzyć ;-)

Adrianas Mrowieckas zagrał w tym meczu przez 90 minut !!!!!!!!!!
Ostatnio edytowane przez funkykoval : 06.08.2008 o godz. 10:46.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując