Wyświetl pojedynczy post
Robert_wislak
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.08.2008, 16:02
mb_1906 napisał(a):Wyświetl post
Był ktoś na Krymie? Jakie ceny, baza turystyczna i wrażenia? Warto jechać?
Byłem 2 lata temu. Dojazd tam był tragiczny, podróż to męczarnia. Zero pasów na drogach. Na znaki nie ma co patrzeć, pamiętam taką sytuację, że najpierw pisało "Odessa 75km" a godzinę potem kolejny znak i "Odessa 140km". Mam auto na gaz więc jak zajeżdzałem na nieliczne w tym kraju stacje gazowe to nie zawsze chcieli mi sprzedać. Na policje w nocy też trzeba uważać bo bardzo często zdarza się, że są to po prostu złodzieje i przebierańcy. Byłem w mieście Eupatoria(Yevpatorija - Bardzo dużo było Niemców i Ruskich na wakacjach) początkowo w mieszkaniu w bloku. Jednak warunki tam panujące były strzaszne. Przez 2 dni nie było ciepłej wody, karaluchy wychodziły ze zlewozmywaka. Ostatecznie postanowiliśmy się szarpnąć na taki mały domek z ogródkiem(całe osiedle takich domków) który był otoczony 2,5 metrowym murem, 100m od plaży za niewiele większe pieniądze. Warto jechać do Jałty, a droga która widzie do niej przez wielkie góry dostarcza niesamowitych widoków. Warto zobaczyć też potężny port w Sevastopolu. Ciekawą finansowo ofertę widziałem przepłynięcia promem do Turcji(2 dni).
Odpowiedz cytując