Wyświetl pojedynczy post
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.08.2008, 15:59
bravelukas napisał(a):Wyświetl post
Jakby ktoś chciał w Wisłę zainwestować to już by dawno się o nią starał, a co im dać może większy stadion, czy będzie miał 20-30 czy 50tys. to bez różnicy. Wisła jest od lat w Polskiej piłce jako jeden z czołowych klubów więc to jednak coś znaczy. Nie bronie Cupiała ani nie popieram, prawda, że ze swojego miliardowego majątku mógłby wyłożyć więcej kasy. Jeżeli nie chciał wykładać kasy od "dawna" to w jaki sposób istnieje jeszcze Wisełka.
Wd mnie nowoczesny, (oczywiscie z lekkim cudzyslowiem ,moze lepiej napisac - spelniajacy wszystkie europejskie standardy) stadion, to juz cos.
Wlasciciel nie musi sie juz o nic martwic(a gdzie grac w LM, co zroic gdy na niektore mecze jest 2 krotnie wieksze zainteresowanie niz pojemnosc itp)
Solidna inwestycja gwarantuje mu pelny stadion w zasadzie przez caly rok, co za tym idzie wieksze wplywy z reklam , od innych sponsorow itp. - generalnie w sposob znaczacy wzmacnia to prestiz klubu a co tym idzie wlasciciela.

Ja problem braku duzych pieniedzy w polskim futbolu widze inaczej niz sambo , dla mnie podstawa jest nie brak regulacji na szczeblu rzadowo/administracyjnym, tylko ogolnie rzecz biorac -fatalny odbior pilki ligowej w Polsce.

Smieszne zespoly , mafia dziadkow w pzpn ,coraz to nowe skandale korupcyjne, w wiekszosci ligi brak przyzwoitych warunkow do rozgrywania meczy ='wiejskie stadiony' ,wyolbrzymiony problem chuliganstwa, rasizmu itp.

Nikt nie chce w to wchodzic bo moze tylko stracic i to nie tylko finansowo.
W Polsce musi nastapic 'bum' na pilke taki jak w Niemczech i Anglii - wtedy wd mnie znajada sie 'stracency' ,typu Abramowicza - zachowujac proporcje oczywiscie ,ktorzy beda mieli ochote sypnac grubym groszem bez myslenia 'a czy mi sie to za rok zwroci'

A Cupial oczywiscie ze moglby wylozyc ale to jego pieniadze i nie mam zamiaru mu zagladac do kieszeni , ITI tez moglo by wylozyc a nie robi tego - pewnie przez to o czym pisalem powyzej.

Oczywiscie problem nie lezy tylko w wylozeniu kasy na transfery , o czym pisal PvD ale o calym nowoczesnym systemie zarzadzania klubem ale do tego musi byc kasa ,checi, klimat i myslenie na 10 lat naprzod.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 04.08.2008 o godz. 16:02.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując