Wyświetl pojedynczy post
OL Lyonaise
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.08.2008, 12:34
Kal51 napisał(a):Wyświetl post
Mój pierwszy post na forum. Przyznam, że juz troszke śledze to forum i postanowiłem załozyc konto i cos napisać.

Dla mnie Biała Gwiazda potrzebuje wzmocnień. To nie ten poziom, który reprezentował klub w meczach, np. z Parmą, Schalke, Lazio, Panathinaikosem.

Na bramkę potrzebujemy gracza rywalizującego z Pawełkiem o miejsce w bramce. Ja postarałbym się o sprowadzenie Malarza lub Przyrowskiego. Jednocześnie Juszczyk powinien zostać wypożyczony aby sie ogrywał. Najlepiej do 1 ligi bo w Ekstraklasie nikt na niego nie postawi. Pokazał kilka dobrych interwencji w Superpucharze, jednak zawalił przy 2 bramce.

Obrona:
Dla mnie Baszczyński grał nieźle, starał sie być aktywny w ofensywie. Cleber jest juz za "stary", a Głowacki jest podatny na kontuzje. Dlatego szkoda że Legia kupiła Pance Kumbeva. Dla mnie ten zawodnik był jednym z najlepszych w lidze. Ja bym kupił Artura Marciniaka jako zmiennika zeby sie ogrywał. Na puchary trzeba nam kogos doświadczonego. Na lewą obronę takze potrzebujemy wzmocnień, jesli Diaz bedzie grał na lewej to tragedia Piotr Brozek jest niewiele lepszy niestety.

Pomoc:
Łobodziński, Zienczuk i Sobolewski to dobrzy gracze. Jirsakowi bym bardziej zaufał. Mauro strasznie wozi piłke, ale liczę na niego. Bardzo dobrze pokazał sie Boguski.

Napad:
Tu sprawa jest dość prosta. Gramy 4-5-1 więc jest nam teoretycznie potrzebnych tylko 3 napastnikow. Brozek jest coraz lepszy, Dawidowski wraca do formy, Nei przyjdzie i Niedzielan na którego liczę. Zresztą Niedzielana można także spróbować jako bocznego pomocnika.

Czyli trzeba nam dobrego bramkarza (Malarz lub Przyrowski), lewego obronce, 2 środkowych obrońców. To moje zdanie.
Moim zdaniem Baszczynski jest bardzo słaby. Może być z niższym kontraktem na rezerwę, ale prawy i lewy obrońca to klucz do robienia przewagi! W polskiej lidze jest tylko Bartczak co do którego przekonany nie jestem, bo jest równie kiepski technicznie jak Baszczyński. Zagranica, ale za kasę i to w granicach 0,5 mln. Tyle trzeba szykować.

Singlar- moim zdaniem się z nami pożegna za rok. Dobrze że taki kontrakt.

Środek- Cleber już powinien pełnić rolę rezererwowego. Z prostej przyczyny. Jak odpadniemy z pucharów to nie jest to już raczej gracz co za rok może nam pomóc w pucharach. Na rezerwę jak ulał. Potrzeba 1 obrońcę środkowego. Najlepiej dość młodego żeby w Wiśle był ostoją jak Głowacki przez 10 lat. Głowacki + ten obrońca do podstawowego. Cleber i Kowalski na ławce i może być.

Lewa obrona- moim zdaniem nie znajdziemy piłkarza co będzie grał lepiej w ofensywie od Brożka. A bronić zawsze łatwiej nauczyć niż atakować!! Jedyne co to że Diaz jak dla mnie jest za wolny. Dobrze by było chyba zastanowić się czy go nie wymienić. Kosztował nas tanio, dużo chyba nie zarabia, więc nie jest to Mission Impossible.

Pomoc- do systemu 451 potrzeba przede wszystkim pomocników. Prawa pomoc ok moim zdaniem. Można coś z nich wycisnąć przy dobrym zgraniu. Lewa pomoc moim zdaniem Ćwielong jest dobrym kandydatem dopóki Zieniu jest podstawowym. Środek pomocy! Tu potrzeba wzmocnien. Cantoro trzeba wymienić. Nie daje rady w pucharach. Moim zdaniem def. pomocnik wysokiej klasy jak Sobol. A ofensywny? Tu bym poczekał bo Jirsaka może zmieniać Boguski.

Prawy obrońca za Singlara za rok.
Środkowy obrońca już teraz.
Świetny defensywny pomocnik już teraz jeżeli przejdziemy Beitar.
Bramkarz.
Do napadu to Nei ale wątpię żebyśmy się skusili. I wątpię żebyśmy akurat tu potrzebowali mega wzmocnien. Oczywiście jak Brożek odejdzie a może to się stać to znależć takiego Nei będzie już cholernie trudno, bo okazji nie będzie i pewnie będzie łapanka i kolejny spadek jakości na kolejnej pozycji.
Odpowiedz cytując