Wyświetl pojedynczy post
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.08.2008, 16:16
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
No prosze cie Joe, zarzucasz innym ze naciagaja fakty, a sam robisz dokladnie to samo tyle, ze w przeciwna strone. Nigdy nie napisalem, ze za Gargule nalezy slono przeplacac i podejrzewam, ze Heban rowniez. Wlasciwie, to ja pisalem ze nalezy go absolutnie odpuscic, bo gosc sie juz od roku nie potwierdza, i jak pamietam, to ty do konca obstawales za nim, twierdzac ze u nas to by sie pewnie odbudowal.

Nie wiem, moze sam w takim razie wyjawisz jak wg.ciebie powinno wygladac przystepowanie do pucharowej batali z transferowego punktu widzenia ? Bo z tego co wnioskuje, odejscie dwoch reprezentantow i trzeciego najlepszego strzelca druzyny, przy jednoczesnym braku wzmocnien, to postepowanie wrecz modelowe.
Bo przeciez nie mozna sie wzmocnic za kwote zblizona do tej,ktora wydano np. w Poznaniu, tylko od razu trzeba wywalac 3.5 mln i ani centa mniej.

Wydaje mi sie, ze ty tez nie bierzesz pod uwage jednej rzeczy, a mianowicie, ze zainwestowanie okreslonych pieniedzy w nowych pilkarzy, nie jest rownoznaczne z calkowitym wywaleniem ich w bloto, nawet jezeli mialoby sie okazac, iz przygode z pucharami konczymy na Beitarze. Raz, ze nagroda za przyszloroczne mistrzostwo jest wieksza niz dotychczas, bowiem stanowi ja mozliwosc rywalizacji o LM na zmienionych zasadach, plus Canal+ dla mistrza przyszykowal troche wiecej kasy. No i przy umiarkowanym szczesciu i po okreslonym czasie, zawsze znajdzie sie chetny na odkupienie kolejnego "Dudki" po cenie, ktora byc moze z naddatkiem pokrylaby wszystkie hipotetycznie transfery dokonane przez Bendarza w tym okienku.
To zdaje sie jest w sumie normalna kolej rzeczy i trzeba reinwestowac czesc pieniedzy w swieza krew. Nikt chyba przeciez nie zaklada, ze przez kolejnych piec lat Cantoro z Sobolewskim & Co., beda dla Wisly zdobywac mistrzostwa z 14 punktowa przewaga, a reszta konkurencji bedzie sie temu wylacznie przygladac.

Ps. na Niedzielana bym nie liczyl. Sam Skorza mowi, ze z jego forma jest nie za dobrze, co nie jest zreszta jakas nowoscia. Juz predzej Dawidowski nas uratuje jesli przezyje, bo chociaz bramki w sparingach strzela
Eustachy dodam do tego co napisałeś:
Przykład transferów Lecha jak na ich możliwości finansowe był wg mnie optymalny. Za 1,65 mln EUR pozyskali 5 piłkarzy:
1. Lewandowski
2. Arboleda
3. Peszko (bezgotówkowy)
4. Stilić
5. Bandrowski (wykup)

Trzeba dodać że transfery zrobiono szybko i Smuda miał możliwość zgrania zespołu przed pucharami.
Czy Wisła nie mogła sprowadzić piłkarzy w ten sposób co Lech? Szybko i kilku na konkretne pozycje?
(Oczywiście nie chodzi o te same nazwiska)
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 02.08.2008 o godz. 17:43.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując