Lemoniadowy Joe napisał(a):

ale jak to byłaby suma bo ja rozumiem że problem jest w tym że nie było wzmocnień że nie zapłaciliśmy za Nei 1,2 mln euro, za Jodłowca 0,8 mln euro za Gargułe 1,5 mln euro i kogo tam jeszcze nie daliśmy Pauliście kontraktu na dwa lata po około 200 tys euro itd. bo takie sumy załatwiały by sprawę a to że przepłacilibyśmy z 1,5-2 mln euro aby ewentualnie mieć trochę większe szanse z Beitarem i na zarobienie potem okolo 2 mln euro to nie ważne, tego nie widzicie Heban ponaciągał jak mógł i pokazał wszystkim jaki to z Niego ekspert a reszta to dyletanci 
i jeszcze jedno zespół pokazał w meczu w Jerozolimie że ma potencjał i ma ogromne szanse odrobić stratę bo ja wierze że u siebie Wisła będzie jeszcze te 20-30 % lepsze szczególnie w ofensywie
i wcale nie jest powiedziane że taki Małecki nie będzie pożyteczniejszymi graczem od Paulisty, Niedzielan nie wróci do wielkiej formy, Jirsak nie zaliczy więcej asyst i bramek od Garguły.
Zgadzam się z jednym że na tak newralgiczną pozycje jak stoper powinni kogoś zakontraktować nawet takiego Darusza Zurawia
|
No prosze cie Joe, zarzucasz innym ze naciagaja fakty, a sam robisz dokladnie to samo tyle, ze w przeciwna strone. Nigdy nie napisalem, ze za Gargule nalezy slono przeplacac i podejrzewam, ze Heban rowniez. Wlasciwie, to ja pisalem ze nalezy go absolutnie odpuscic, bo gosc sie juz od roku nie potwierdza, i jak pamietam, to ty do konca obstawales za nim, twierdzac ze u nas to by sie pewnie odbudowal.
Nie wiem, moze sam w takim razie wyjawisz jak wg.ciebie powinno wygladac przystepowanie do pucharowej batali z transferowego punktu widzenia ? Bo z tego co wnioskuje, odejscie dwoch reprezentantow i trzeciego najlepszego strzelca druzyny, przy jednoczesnym braku wzmocnien, to postepowanie wrecz modelowe.
Bo przeciez nie mozna sie wzmocnic za kwote zblizona do tej,ktora wydano np. w Poznaniu, tylko od razu trzeba wywalac 3.5 mln i ani centa mniej.
Wydaje mi sie, ze ty tez nie bierzesz pod uwage jednej rzeczy, a mianowicie, ze zainwestowanie okreslonych pieniedzy w nowych pilkarzy, nie jest rownoznaczne z calkowitym wywaleniem ich w bloto, nawet jezeli mialoby sie okazac, iz przygode z pucharami konczymy na Beitarze. Raz, ze nagroda za przyszloroczne mistrzostwo jest wieksza niz dotychczas, bowiem stanowi ja mozliwosc rywalizacji o LM na zmienionych zasadach, plus Canal+ dla mistrza przyszykowal troche wiecej kasy. No i przy umiarkowanym szczesciu i po okreslonym czasie, zawsze znajdzie sie chetny na odkupienie kolejnego "Dudki" po cenie, ktora byc moze z naddatkiem pokrylaby wszystkie hipotetycznie transfery dokonane przez Bendarza w tym okienku.
To zdaje sie jest w sumie normalna kolej rzeczy i trzeba reinwestowac czesc pieniedzy w swieza krew. Nikt chyba przeciez nie zaklada, ze przez kolejnych piec lat Cantoro z Sobolewskim & Co., beda dla Wisly zdobywac mistrzostwa z 14 punktowa przewaga, a reszta konkurencji bedzie sie temu wylacznie przygladac.
Ps. na Niedzielana bym nie liczyl. Sam Skorza mowi, ze z jego forma jest nie za dobrze, co nie jest zreszta jakas nowoscia. Juz predzej Dawidowski nas uratuje jesli przezyje, bo chociaz bramki w sparingach strzela