Heban napisał(a):

- po tak emocjonalnej wypowiedzi nie chce mi się nawte dyskutować bo i po co? Mój głos jedyne co może zrobić to pomóc zrozumieć dlaczego stoimy tam gdzie stoimy. To Heban, że mnie zjedziesz i wylejesz tu kilo żółci nie zmieni w rzeczywistości NIC.
A rzeczywistosć jest taka, że inwestycja w Wisłę przez Cupiała była spowodowana falą Legii i Widzewa w LM. I zmianą ustawy o kulturze fizycznej dającej możliwość inwestowania w sport.
Wisła dawała najbardziej korzystne warunko inwestycji i dlatego w nia zainwestowano w sumie przypadkiem - gadanie o Cupiale pasjonacie piłki noznej napawa mnie niezłym śmiechem.
Była to decyzja śmiała i zapewne poprzedzona analizami z których wnikało, że sie to opłaci - niestety bardzo szybko okazała sie, że polska piłka nożna nie jest tym towarem którym być powinna i widać nawet moment w którym o tym się przekonano - widać zmiany w strategii
. Tym momentem jest czas Smudy.
Wisła nie jest bezludna wyspoą w polskiej piłce - jest właczona w system naczyń połączonych - cały brodukt jakim jest polska piłka jest produktem kiepskim a zatem sama inwestycja w ten produkt musi wziąć na to poprawkę. A wzięcie na to poprawki powoduje, że Twoje gadanie o menadżerach piłkarskich, którzy z niczego tworzą cos jest śmiechu warte.
Nie rób z Cupiała kaleki umysłowego, który otoczył sie ludźmi, którzy pozwalają mu oglądać świat tylko z tego okna z którego oni wskazują. Chłopie każda decyzja Cupiała w każdym elemencie nie tylko wislackim przechodzi przez dziesiątki analiz przy której jest konkluzja TAK - NIE. I jeśli te analizy są na NIE - to moze warto byłoby sienad tym zastanowić co?
Mówię to po raz setny - dopóki polska piłka nozna nie bedzie porduktem takim jak trzeba - NIC sienie zmieni. Ażeby była produktem potrzeba zmian INSTYTUCJONALNYCH - a ich nie ma i one od Cupiała nie zależą. Klep sobie w klawiaturę i twórz emocjonalne posty ale nie obarczaj mnie również winą za to.
Zadłużenie Wisły na dobrą sprawę to dług posiada Wisła SSA a nie TS Wisła - i po drugie też mówię to po raz setny - nie ma innej możliwości w Polsce jak inwestycja poprzez pożyczkę. To jest ten element który jak na dłoni pokazuje bezsens instytucjonalny sportu w Polsce.
Bywaj zdrów Heban - sporo Ci go będzie jeszcze trzeba bo Twoich jęków raczej nie wieszcze końca