Gdybym był Bendarzem... to dałbym sobie spokój z byciem dyrektorem sportowym w Wiśle, kiedy jej właścicielem jest Bogusław Cupiał
A tak na serio, jeśli przejdziemy Beitar to najprawdopodobniej przyjdzie do nas Nei. Kolega wyżej zobrazował sytuację jaką będziemy mieli z przodu - jest w porządku. Na prawe skrzydło mamy Boguskiego i Łobodzińskiego, także nie wiem czy ten Ze Kalanga to dobry pomysł...
W środku jest coraz starszy,ale waleczny Sobol, słaby (ostatnio) Cantoro, Tomek Jirsak, Andre Barreto, Goły, więc nie wiem czy jest sens kupowania Garguły... Myślę, że nalezaloby dac Jirsakowi grać pierwsze skrzypce w drużynie, a poza tym dać szansę Mączyńskiemu.Lewa pomoc to Zieniu, Piotrek Brożek i wypożyczony Ćwielu więc myślę że nie powinno być problemów na tej pozycji ( bardzo liczę na Ćwielonga).
No i obrona.. czyli dramat. Potrzebni na gwałt: dwóch stoperów (np. Hernani, Jodłowiec, może Outarra

) oraz wreszcie klasowy lewy obrońca (tu nie mam za bardzo pomysłu, może Robert Bednarek z Korony Kielce? Chyba że stawiamy na Diaza...). No i konkurent dla Pawełka. Jak dla mnie najlepszy byłby Sebastian Przyrowski z Polonii albo Malarz z Panaty, ponoć grał tam świetne mecze (szczegolnie w Xanthi jeszcze ).
Reasumując do jakichkolwiek porządnych transferów dojdzie prawdopodobnie tylko wtedy, jeśli bedzie szansa na puchary (czyt. jesli przejdziemy Beitar). Na pierwszy mecz z Barcą pewnie dojdzie najwyżej Nei, może zakupimy środkowego obronce jeszcze. Wierzę, że przejdziemy Beitar i wzmocnimy się na tych newralgicznych pozycjach bo inaczej będzie krucho...