Wyświetl pojedynczy post
Kris54
Senior Member

Od: 01.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.08.2008, 13:35
Gdybym był Bendarzem... to dałbym sobie spokój z byciem dyrektorem sportowym w Wiśle, kiedy jej właścicielem jest Bogusław Cupiał

A tak na serio, jeśli przejdziemy Beitar to najprawdopodobniej przyjdzie do nas Nei. Kolega wyżej zobrazował sytuację jaką będziemy mieli z przodu - jest w porządku. Na prawe skrzydło mamy Boguskiego i Łobodzińskiego, także nie wiem czy ten Ze Kalanga to dobry pomysł...

W środku jest coraz starszy,ale waleczny Sobol, słaby (ostatnio) Cantoro, Tomek Jirsak, Andre Barreto, Goły, więc nie wiem czy jest sens kupowania Garguły... Myślę, że nalezaloby dac Jirsakowi grać pierwsze skrzypce w drużynie, a poza tym dać szansę Mączyńskiemu.Lewa pomoc to Zieniu, Piotrek Brożek i wypożyczony Ćwielu więc myślę że nie powinno być problemów na tej pozycji ( bardzo liczę na Ćwielonga).

No i obrona.. czyli dramat. Potrzebni na gwałt: dwóch stoperów (np. Hernani, Jodłowiec, może Outarra) oraz wreszcie klasowy lewy obrońca (tu nie mam za bardzo pomysłu, może Robert Bednarek z Korony Kielce? Chyba że stawiamy na Diaza...). No i konkurent dla Pawełka. Jak dla mnie najlepszy byłby Sebastian Przyrowski z Polonii albo Malarz z Panaty, ponoć grał tam świetne mecze (szczegolnie w Xanthi jeszcze ).

Reasumując do jakichkolwiek porządnych transferów dojdzie prawdopodobnie tylko wtedy, jeśli bedzie szansa na puchary (czyt. jesli przejdziemy Beitar). Na pierwszy mecz z Barcą pewnie dojdzie najwyżej Nei, może zakupimy środkowego obronce jeszcze. Wierzę, że przejdziemy Beitar i wzmocnimy się na tych newralgicznych pozycjach bo inaczej będzie krucho...
PSIA KREW

"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma...

ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
Odpowiedz cytując