Wyświetl pojedynczy post
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.08.2008, 07:54
Heban napisał(a):Wyświetl post
1. Transmisja z meczu Barcelony, w/g szefa Sport5 Placzyńskiego, mającego prawa do transmisji meczów Wisły w pucharach oraz GW - wpływ na konto Wisły ok. 1 miliona euro plus
wpływy z biletów na stadionie Śląskim - ok. 1 miliona euro minimalnie, choć niektóre symulacje, mówią o 2 milionach euro ( za rewanż w Krakowie z Beitarem - ok 0,3 miliona euro)
2. zasadnicza runda kwalifikacyjna UEFA - przy średnim losowaniu - transmisja ok. 0,3 miliona euro + ok. 0,5 miliona euro za bilety w Krakowie lub na Śląskim ). Oczywiście, ryzyko trafienia na Ac Milan i odpadnięcie Wisły, istnieje, ale wówczas zgarniamy drugie tyle co za Barcelone ( gdyż Włosi za transmisje płacą więcej, niż Hiszpanie, jak twierdzi Placzyński).
3. wejście do grupy UEFA - mecze grupowe - transmisja i bilety - ok. 1,5 miliona euro, wzorem ostatnich rozgrywek Wisły w grupie UEFA ( 1, 6 miliona euro ).

ale sie ubawiłem szczególnie z tych 2 mln euro za bilety z Barcy szkoda że ostatnio jak była Barca przy małej pojemności stadionu bilet kupiłem na 15 minut przed meczem bo sie wszystkie nie rozeszły a kosztował tylko 95 zł czyli a żeby twoje 2 mln euro wyszło to chyba bilety musiałby by być na Sląskim po 200 zł i pójść wszystkie a kto tyle dla za mecz towarzyski.

mógłbyś zapodać ten wywiad z Placzyńskim bo jakoś trudno mi uwierzyć w te sumy.
Odpowiedz cytując