wbrew pozorom naszym najwiekszym wzmocnieniem moze okazać sie ... Baretto. Nie wypowiadałem sie wczesniej na ten temat bo bylem na 100 % przekonany, ze on nie zagra już w Wisle. 2 miesiące załatwiał papiery aby grac, w Polsce

Sciema!! No ale to juz przeszlosc. Od dzisiaj trenuje już w Wisle. Dlaczego będzie wzmocnieniem

Otóż, jak wszyscy widzą Wisła zaczeła grać systemem 1-4-5-1. Powiem tak - Maciej Skorża jest the best. Ten trener dopasował taktyke pod piłkarzy a nie pod publike czy tez pod siebie. O bramkarzu i obroncach nie bede sie rozwodzil bo te ustawienie jest standartem ale pomoc i atak. W Wisle typowym rozgrywajacym jest Jirsak. jest to pilkarz grajacy bardzo ofensywnie. Jednakze, najlepeij prezentuje swoje walory mając za swoimi plecami pewne wsparcie. Takim wsparciem miał byc Cantoro. Niestety mauro nie jestw w najwyższej formie o czym mogliśmy sie przekonac na podstawie ostatnich meczy. Radek Sobolewski jest piłkarzem wybitnie defensywnym. On ma rozbijać a nie kreować. Czyli reasumując Sobolewski z tyłu aJirsak z przodu. Zostaje dziura pomiedzy nimi i ta dziurę mógłby wypełnic Baretto. Brazylijczyk przeważnie gra także na pozycji def pomocnika jednakże w porównianiu do Sobola posiada umiejętności rozgrywania piłki. Nie jest typowym playmarkerem ale lepiej mu to wychodzi jak dla Cantoro i Sobolewskiemu razem wzietych. Ponadto jest bardzo skuteczny w destrukcji. Tyle jesli chodzi o pomoc. Stan osobowy, potencjalny a także forma naszych napastników udowanida nam, że 4-5-1 idelnie pasuje do Wisły. W obecnym składzie tylko Brozek jest w formie. Czego nie da sie powiedziec o pozostałych gwiazdach. Wisłą, tak naprawde to potrzebuje dokupić tylko stopera i lewego pomocnika. Trzeba pamietać również o Vardze. Wiem, że wszyscy powiedza, że to jest chodzacy szpital. Jednakże, zwroćcie uwagę, że on tak naprawdę nie wyleczyl porządnie jednej kontuzji. Co chwile mu sie odnawiała, powodując problemy w grze. Teraz wreszcie, po operacji istnieje możliwość całkowitego wyleczenia Rumuna. Trzeba pamietać, że Varga gra podobnie jak Sobolewski, twardo i skutecznie. Byłby idealnym wzmocnienim konkurencji na tej pozycji (Sobolewski - Varga, Cantoro-Baretto, Jirsak-Mączyński). Ostatni wątek to Nei. Statystyki wyglądają bardzo okazale i mam nadzieje, że w niedługim czasie potwierdzi swoją wartość.