ciacho napisał(a):

|
Proszę Cię nie ośmieszaj się. Ile my to już takich łzawych historyjek słyszeliśmy.. hmm.. niech policzę.. liczę.. jakieś 10.. co rok.
|
Szanowne "ciacho" nie ośmieszam się tylko próbuję natrafić na jakieś logiczne mechanizmy w tym co obecnie robi Skorża, Bednarz i inni. Prawda jest taka ,że nowa formuła eliminacji do LM jest faktem i tylko głupiec nie uczyniłby kroków zmierzających do wykorzystania owej szansy (a przede wszystkim Jacek Bednarz może być głównym motorem napędowym pewnych działań) . Zarządcom Wisly można wiele zarzucić. Pewne zachowania, wypowiedzi (jak to ująłeś łzawe historyjki) i decyzje w ostatnich kilku latach były i są irytujące dla większości kibiców. Przypominam ,że wielokrotnie na tym forum przy różnych okazjach wyrażałem swoje krytyczne opinie w odniesieniu do różnych kwestii. Obecnie uzyskujemy informację pod tytułem "NEI w Wiśle Kraków za 850 tyś. euro i z kontraktem 320 tyś euro na rok". Oczywiście możemy sądzić że być może jest to tylko jakaś kolejna tania zagrywka na uspokojenie kibiców. Zgoda. Dlaczego jednak mamy z góry wykluczyć taki scenariusz w którym Nei (jeśli przyjdzie) będzie jednym z elementów budowania nowego składu mającego za zadanie wywalcznie tytułu MP i wejście za rok do LM. Prawda jest taka, że naszym priorytetem jest obecnie Beitar a Barceloną powinniśmy się martwić później (chociaż mecze na pewno będą bardzo ciekawe). W dalszej perspektywie grupa pucharu UEFA i solidna walka z Legią i Lechem o MP. I tutaj chciałbym stwierdzić ,że wszyscy którzy bagatelizują dzisiaj Legię i Lecha w walce o MP mogą się solidnie zdziwić. Ja tylko czekam jak ta sprawa z tym Nei'em się zakończy jak zobaczę go w koszulce Wisły na Reymonta to utwierdzi mnie to tylko w przekonaniu ,że perspektywa jaką przedstawiłem może być prawdziwa.