Zbychu napisał(a):

Dobra ale delikatnie mówiąc chyba od rozgłośni katolickiej możemy wymagać troche więcej kultury w porównaniu do zwykłych komercyjnych środków masowego przekazu.A poza tym czy aby samo radio swoimi audycjami nie prosi się o nieprzyjemne komentarze?
Zarzuty idolatarii,antysemityzmu,mieszanie się w polityke i inne...
http://pl.wikipedia.org/wiki/Debata_...raportu_KRRiTV
Nie za dużo tych kontrowersji jak na radio katolickie?
|
Zbychu,
Tzn., kto ? O kim piszesz : "mozemy wymagac" ? O GW ? Po pierwsze : RM to dla nich naturalny przeciwnik,ideologiczny,ale takze rynkowy.Czy oni maja prawo czegos "wymagac" ? Kto wiec ma do tego prawo ? Ludzie deklarujacy sie jako katolicy,ktorzy gleboko maja gdzies Kosciol ? To takze nie dla nich przeciez radio... Choc czesto i chetnie je krytykuja(zwracam szacowna uwage,ze wiekszosc z nich nigdy RM nie sluchala,ale przeciez wie najlepiej)...
Dziwne,ze w tym nie chcesz zauwazyc/nie widzisz dysonansu... Mnie RM nie przeszkadza,choc jej regularnie nie slucham. Co wiecej,kiedys posluchalem,i wiekszosc audycji wcale nie ma charakteru politycznego,a religijny.Te zas,ktore sa polityczne,zwyczajnie - wg mojej opinii - sa tendencyjne. DOKLADNIE TAK SAMO TENDENCYJNE,jak i te w mediach,ktore RM atakuja. Dlaczego wiec na podstawie ich relacji mam przyjac poetyke sil dobra walczacych z szatanskim RM ? To dziecinada - i przykra tym bardziej,ze nie widza tej manichejskiej wizji czasem osoby inteligentne...
Piszes o idiolatrii,antysemityzmie,mieszaniu sie w polityke - ostatni "zarzut" nie jest dla mnie zadnym zarzutem.Niby dlaczego zwlaszcza osoby z mediow okreslajacych sie jako laickie czynia mediom okreslanym jako koscielne z tego zarzut ? Z powodu koncepcji Locke'a ? Bzdurnej zreszta ? A moze z wydarzen z epoki hitleryzmu ? Tam Kosciol rzeczywiscie nie mieszal sie do polityki - ale i z tego ukrecono nan bicz. Z jakiego powodu Kosciol nie powinien mieszac sie w polityke - bo tak chca wierni ? Zapewniam Cie,ze ich przewazajaca czesc tego chce (ja znam samych takich) - chyba,ze piszesz o tych "wierzacych,nie praktykujacych"

Teraz ja skataloguje zarzuty wobec mediow antyradiomaryjnych - zarzuty nietolerancji,totalitaryzmu,relatywizmu moralnego,totalitarnych praktyk,naklaniania do ludobojstwa - chetnie sluze przykladami.
W razie czego mozna stworzyc odpowiedni raport

Pozdrawiam