Wyświetl pojedynczy post
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.08.2008, 19:40
Snakes napisał(a):Wyświetl post
OK zatem wysile sie i sprobuje rozwiac twoje watpliwosci.
Dlaczego wolność slowa (choc sama w sobie ejst czyms absolutnie pozytywnym) potrafi byc szkodliwa i moze byc negatywnym aspektem demokracji? Ano wlasnie dlatego ,ze pod wolnosc slowa mozna podpiac niemal wszystko.Mozna opluwac autorytety dla swoich marnych interesow i gierek tak jak robi to Jerzy Robert Nowak wzgledem chocby Władysława Bartoszewskiego. Persona ta rowniez moze korzystajac z powagi kosciola i religii ,organizowac seanse nienawisci i nietolerancji (dla ciebie to moze wolnosc slowa) ,dla mnie to gruba przesada.
Dlaczego nie szanuje Rydzyka ? Pierwszy raz dal sie poznac jaki jest wspanialomyslny jak organizowal zbiorke pieneidzy na stocznie.Od jakiegos czasu nie ma zadnych skrupolow ,zeby mieszac wiare i religie czyli pojecia ktore kojarza sie z czystoscia ,z polityka ,a wiec dziedzina ohydnie brudną.Dla ciebie to tez moze cos normalnego ale dla mnie to jest duzo za duzo
Jeżeli chodzi o Jerzego Roberta Nowaka to może byś tak jakimś cytatami się posłużył, aby uwiarygodnić te swoje rzekome "seanse nienawiści"
Jeśli dobrze rozszyfrowuję słowo "opluwa" rozumiesz poprzez posługiwanie się kłamstwem wobec danej osoby, w tym przypadku wobec Władysława Bartoszewskiego. Również byłbym wdzięczny gdybyś raczył przytoczyć te kłamstwa J.R. Nowaka wobec W. Bartoszewskiego. Ponieważ jak sądzę posługiwanie się faktami i prawdą nie jest jeszcze zabronione, a tym bardziej nie jest "opluwaniem autorytetu"

A zmieniając temat otworzyłem dzisiaj program TV i... szlag mnie chce trafić. Dzisiaj jest 64 rocznica Powstania Warszawskiego, największego polskiego powstania, polskiej hakatomby, a TVP oferuje:
"Kopalnie króla Salomona", którąś tam z koleji część "Rockyego" i innego rodzaju pierdoły. Owszem rozumiem, że polska kinematografia jest nad wyraz kulawa w filmy historiograficzne, ale kilka filmów poświęconych AK ("Akcja pod Arsenałem"), Powstaniu Warszawskiemu (Kolumbowie rocznik 20) można byłoby znaleźć i przypomnieć zamiast codziennego fabularnego chłamu:/
Już to kiedyś mówiłem, ale powtórzę po raz n-ty, zamiana prezesa TVP z Wildsteina na Urbańskiego, była nie tylko największym błędem Kaczyńskich, ale wręcz "zbrodnią" popełnioną na zmianach, które wprowadzać zaczął Wildstein.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 02.08.2008 o godz. 09:19.