Wyświetl pojedynczy post
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.08.2008, 15:39
Snakes napisał(a):Wyświetl post
Czego tu bronic? Jest takie przyslowie ze sie odplaca "pieknym za nadobne" ,dlatego nie widze potrzeby szukania jakis wysublimowanych słow ,by okreslic to co robi o.Rydzyk ,ktory sam wespół ze swoimi poplecznikami używa języka prosto z rynsztoka ,pełnego nienawisci i cynizmu.
Twór jakim jest Radio Maryja jest jednym z negatywnych aspektów demokracji tzn mamy wolnosc slowa ,ale sadze ,ze to co sie propaguje na tej antenie ,dawno juz przestalo sie miescic w pojeciu wolnosci slowa..
Zanim odpowiem na wszystkie zaleglosci (troche sie zebralo), to dwie kwestie : Snakes,blagam,przeczytaj ostatnie zdanie,jakie napisales,i zastanow sie,do Stu Tysiecy Twarozkow... Jak mozna propagowac cos,co przestaje miescic sie w pojeciu wolnosci slowa Czyli co, propaguja cos,co miesci sie w jego antytezie - czyli propaguja cos, co miesci sie w niewolnictwie slowa
Widze, ze niektorym ludziom nienawisc do RM i Rydzyka sieje powazne spustoszenie myslotworcze podczas wyrazania opinii o tym medium i jego pryncypale.
Otoz Snake'u,jesli piszesz,ze przy odplacaniu pieknym za nadobne nie ma potrzeby szukania wysublimowanych slow, to sprobuj chociaz RAZ ( a wierze,ze Cie stac) spojrzec na temat bez emocji, i zastanow sie, czy DOKLADNIE TAK nie mysli wlasnie druga strona - czyli RM. Bezlitosnie opluwane i wysmiewane odkad wlasciwie siegam pamiecia - przykladow jest b. wiele. Piszesz o slowach z rynsztoka,pelnych nienawisci i cynizmu - strzel przykladem slow z rynsztoka (coz,najwyzej Wilku mnie zbanuje,ale dla mnie to np. ****a,****,itp.), ktore uzywa Rydzyk, a juz koniecznie jego - jak ich nazywasz - poplecznicy. Rozwin, prosze,temat rzekomej nienawisci i cynizmu ,napisz konkretnie,dlaczegoz to cos jest negatywnym aspektem demokracji (choc tu turlam sie ze smiechu,bo wicie,rozumicie...) W nagrode obiecuje Ci,ze albo na prv, albo tez i tutaj (choc bedzie przydlugie) zanalizuje dla Ciebie jezyk,oraz konstrukcje myslowe wszystkich wazniejszych opiniotworczych mediow, ktore sa z RM w konflikcie - zapewniam Cie,ze w zaleznosci od miary,jaka Ty przylozysz do RM - zadziwie Cie,przykladajac te sama miare, i wykazujac multiplikacje nienawisci...po stronie tych,co na nienawisc wskazuja.
To w ogole szerszy kontekst - tzw. tolerancja srodowisk lewackich (nie zaliczam tu tylko Lewicy sensu stricte). Bo mnie sie wydawalo,ze powinno byc zawsze tak,jak pisal Wolter :" Nie zgadzam sie z tym, co mowisz,ale oddam zycie za to,bys mogl to powiedziec" - widac dla Lewakow wazniejsze jest to,abys mowil to,co oni chca slyszec,wszystko inne - to negatywny aspekt demokracji. Stad juz tylko krok do :"nur fur deutsche"...
Przychodzi mi bronic Kosciola Katolickiego i jego instytucji w sytuacji,kiedym niezaangazowany religijnie,ale zem ateusz,to wyznac musze,ze sluchajac bzdur,ktore na temat Kosciola sie opowiada (a zwlaszcza broni sie ponoc wykorzystywanych przezen finansowo ludzi...nie pytajac ich o zdanie ),glupot potwornych i niegodziwosci,zastanawiam sie nad jednym,kluczowym pytaniem...A co w zamian,PT Panie i Panowie Rewolucjonisci ? Swiat wg Was ? Dziekuje - wole umrzec w spokoju i wszystkim innym radze to samo...
Teraz jeszcze wazna kwestia:Raul TS napisal o Wilku i jego towarzystwie,przez gesty kordon pomyslow ktorych probuja przebic sie inni biedacy,skutecznie lapa (o,sorki Wilku ) cenzora tlumieni... A wniesliby zapewne tyl nowych idei,ze stamtad krok bylby ku nowej jutrzence i Wspanialemu Swiatowi...
Otoz ja mam problem - "znam" Wilka jak i pozostalych ludzi li tylko z tego forum - w jednych sprawach sie zgadzamy,w innych - zapewne nie. Lecz nade poglady polityczne cenie u ludzi jakosc rozumowania - a to,ze w kwestiach polityki,obyczajowosci i pewnie z Wilkiem oraz z kilkoma innymi PT Forumowiczami mi po drodze - mam sie tego wstydzic ? Ok,wstyda sie,bylebym sie nie CZERWIENIL...
Natomiast co do cenzury - tak,i mnie sie ona nie podoba na tym forum,ale podalbym rowniez pare powodow,dlaczego moge to zrozumiec akurat w internecie...
Przy okazji - w ostatnich wyborach na dwie PRAWICOWE partie (tak okreslane w Polsce,ale mniejsza z tym) zaglosowlo 12 000 000 ludzi,i choc partie te poroznily sie,to przed wyborami 2005 roznice byly naprawde nieliczne,bo i nawet podejscie do III RP bylo jednoznacznie krytyczne... To wszystko sprawia,ze z optymizmem patrze na przyszlosc lewicy w Polsce...
Dobra,reszta pozniej -albo wczesniej ban...
Pozdrawiam
P.S. Wiem,ze niepolitycznie,ale moze jednak...
Czy tylko mi sie wydaje,ze - ogladajac mecz z Beitarem - Wisla w zasadzie w cuglach powinna wygrac,tymczasem w mojej ulubionej GW leady internetowe co kilka godzin obwieszczaly,jak to Wisla fatalnie zagrala... Nie chcialbym nakrecac spirali pomowien,ale moze w redakcji GW istnieje specjalny fanklub Beitaru,co przy proweniencji Nadredaktora chyba dziwic nie powinno ?
Sorry,ale ze mnie antysemita...
You'll never know...