djjamajczyk napisał(a):

Wydaje mi się że klasowy zespoł a za taki Wisła uchodzi , powinien sobie radzic z wtedy(!) zaściankiem Europy w postaci Dinama tbilisi , Valarengi Oslo czy Vitorii Guimaraes . Nie można wszystkiego zrzucąc na zarzad ze rozwalał niszczył domolował osłabiał itp. itd. . Chocby przed Tbilisi nie było nic z tych rzeczy a co sie działo..pamiętamy.Jasne że zarząd powinien inaczej dziłac , bardziej rozwaznie i długofalowo i ponosi częśc winy za ten stan rzeczy ale bez przesady .
A co do rozstawien to ułatwiłoby to awns do fazy gr. LM ale wystarczył by nie rozstawiony Szachtar , PAO , Fc Copenhaga , Rosenborg i wiel wile innych bardzien (niestety) renomowanych rwyali na arenie Europejskiej(nie ma się co oszukiwąc my renomy za barsdzo nie mamy) i byłyby problemy . Oszczedziło by to Barcy Realu Interu Arsenalu itp itd. ale gwarancji by nie dąło.
A zeby tez taka sytuacja moła by być to sama Wisła nie wystarczy bo my do 1/4 UEFA (o Lm nie mówie ) nie dojdziemy a reszta zespołu w przeciągu ostatnich 2-3 lat się kompromitowałanie licze kilku miłych niespodzianek) . Popatrzy na Rumunie 5 lat temu byli w rankingu za nami hen hen..a teraz dzięki dobrej grze Dinama Steua czy Rapidu są na bardzo wysokim miejscu w rankingu .Sama Wisła nie wystarczy żeby wydźwignąc polski football z zapaści..niestety
|
Wydaję Ci się to fakt, pytanie gdzie uchodzi Biała Gwiazda za klasowy zespół

w Baku, Rydze,

Gdzie, bo oprócz własnego podwórka, to od paru lat nic nie ugraliśmy.
No i zaprzeczasz sam sobie w tym poście, bo uważasz że Wisła uchodzi za klasowy zespół, a później piszesz ,że nie ma renomy.
Wisła przejdzie Beitar i jestem o tym przekonany. I mam nadzieję, że dobrze się zaprezentuję w PUEFA, bo na CL nie ma co liczyć.