dynek.pl napisał(a):

|
Ze Kalenga - to jest gosc. Tak naprawde to powinien trafic do nas trafic po mundialu 2006 gdzie wraz z Akwa byl najlepszy w zespole Angoli, a kosztowal grosze.
|
Też wypatrzyłem Ze Kalangę na mundialu 2006( nawet chyba o kolesiu kilka razy tutaj pisałem), facet już wtedy prezentował wielkie umiejętności i był do wyjęcia za grosze. Byłem wściekły, że się po niego nie zgłosiliśmy, bo Dinamo wykupiło go za 200 czy 300 tyś. euro. Co więcej, jak widziałem go na tegorocznym PNA, to poczynił ogromne postępy. Facet ma kapitalną swobodę w operowaniu piłką, bardzo dobrą dynamikę, co przekłada się na jego drybling. Ponadto potrafi rzucić prostopadłą piłkę, jest go wszędzie pełno, ma kapitalne dośrodkowanie( i to z dowolnego miejsca, a nie jak Łobo) i niezłe uderzenie z dystansu.
gdsmk napisał(a):

Ze Kalange pamietam z African Cup of Nations, jeden z czolowych i najbardziej wyrozniajacych sie zawodnikow Angoli, naprawde swietne wrazenie na mnie wywarl. Az dziw, ze gra w Dynamnie Bukareszt...
Ale jak juz jest w Dinamie, to po co ma odchodzic do Wisly?
|
Odpowiem cytatem:
emjot napisał(a):

zanim wpadniecie w orgazm że interesujemy się Ze Kalangą
to radzę przypomnieć sobie, że ten człowiek wymusił na Dinamie wypożyczenie do Boavisty, bo nie chciał grać w Rumunii
czy nie przypomina wam to pewnego piłkarza i jego wyczynów po tym jak Wisła nie zgodziła się na jego transfer do Ajaxu
|
Są z nim problemy, ale jeżeli miałby nas kosztować 500 tyś euro, to opłaca się go sprowadzić nawet po to żeby grał u nas tylko rok, bo za rok możemy dostać kilkukrotne przebicie.
Gra na prawej i przyznam, że wczoraj właśnie sobie myślałem, że oprócz środkowego obrońcy i bramkarza, najbardziej potrzebujemy skrzydłowych, bo Małecki i Boguski na skrzydle to zapchajdziury, a nie realna konkurencja. Ich miejsce jest tuż za napastnikiem na środku. Na skrzydle mamy tylko Zieńczuka i Łobodzińskiego, a Ze Kalanga mimo, że woli grać na prawym skrzydle, to widziałem jak zamieniał się miejscami z lewym pomocnikiem i nie było źle. Dodam, że Ze Kalanga to nie do końca Uche, czy Paulista, bo facet odwala też kawał dobrej roboty w defensywie.