Wyświetl pojedynczy post
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.08.2008, 09:03
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Jeśli są ludzie którzy są gotowi dawać swoje pieniądze na ten projekt to nie ma problemu. Co kogo obchodzi co ktoś (emeryt) robi ze swoimi pieniędzmi.

Natomiast czy jest to opłacalne ekonomicznie to przypuszczam że tak samo jak większość ekologicznych źródeł energii - jest po prostu droższe (brak komercyjnych inwestorów). Albo z kolei zwrot z inwestycji jest rozciągnięty na zbyt długi okres czasu. Ja słyszałem opinię jednego pracownika naukowego z AGH (niestety nie pamietam kogo) że koszt odwiertów głębinowych przewyższa potencjalne korzyści na terenach nizinnych. Jednak wiedzy fachowej na ten temat nie mam - a w przypadku jakichkolwiek działań Ojca Dyrektora pojawia się aspekt emocjonalny - "wrogowie" którzy negują wszystko co On robi i "zwolennicy" którzy wszystko akceptują
hmm, to bardzo ciekawe co piszesz, jesli faktycznie sie nie oplaca to pewnie ze nie ma sensu topic tam kasy, ale czy w ogole zostaly przeprowadzone jakies analizy naukowe a nie tylko polityczne

http://www.kapitalizm.org/?action=sh...le&art_id=4689

Cytat:
Z okazji dzisiejszego "Dnia Skarbowości", Minister Finansów, w liście skierowanym do pracowników administracji skarbowej napisał, że pracownicy aparatu skarbowego są "najistotniejszym elementem tej administracji"...
hehe, podatki podatki podatki, w zamian zjebana sluzba zdrowia, upadajacy ZUS i wszechobecna biurokracja, ale dzieki tym "najistotniejszym elementem tej administracji" przynajmniej politycy maja sie dobrze, ale przynajmniej chlop jest szczery

laczy sie to z tym

Biznesmeni nielegalnie zatrudniający pracowników nie będą mogli brać udziału w przetargach, stracą dostęp do funduszy unijnych, a nawet koncesje na prowadzenie działalności.
„Rz” dotarła do rewolucyjnych pomysłów Państwowej Inspekcji Pracy mających ograniczyć proceder nielegalnego zatrudnienia.

Szacuje się, że w szarej strefie pracuje obecnie ponad milion osób. Skalę problemu potwierdza fakt, że w co drugiej firmie, kontrolowanej w ciągu ostatniego roku, inspektorzy natrafili na tego typu nieprawidłowości.

Dotychczas przedsiębiorców karano grzywnami, ale zdaniem PIP dotkliwszą sankcją za nielegalne zatrudnianie pracowników byłoby wykluczenie z udziału w przetargach publicznych, utrata dotacji z UE lub koncesji. Te pomysły idą w parze z rozwiązaniami unijnymi. Parlament Europejski pracuje właśnie nad tzw. dyrektywą Frattiniego, która przewiduje tego rodzaju kary, tyle że ogranicza je wyłącznie do zatrudniania nielegalnych imigrantów spoza Wspólnoty.

http://www.kapitalizm.org/?action=sh...le&art_id=4687

jasne, najlepiej puscic na bruk milion osob(no moze nie milion, czesc by pewnie zajecie legalne badz nielegalne znalazla), to tak w ramach walki z bezrobociem Poza tym nie wiem czy politycy sami sie nie podkopuja, praca miliona osob jednak wplywa jakos na wysokosc PKB.

co do UE to mozna to skwitowac jedynie tak - socjalizm to ustroj, ktory bohatersko walczy z problemami niespotykanymi w innych ustrojach
Ostatnio edytowane przez cpc : 01.08.2008 o godz. 09:10.