Temat: Komórki...
Wyświetl pojedynczy post
droho
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.08.2008, 08:49
uher napisał(a):Wyświetl post
Nokia e51?

Obsługiwał to ktoś? Tylko opinie tych co używali, a nie widzieli, dotykali w sklepie..
Mam od dwóch tygodni. Poprzednio miałem tylko Siemensy i SE więc przesiadka na interfejs Nokii trochę męcząca, ale jeśli jesteś przyzwyczajony to luz.

Tak jak napisał Sebo - mimo wielu zaawansowanych funkcji na pewno nie jest to telefon dla typowych gadżeciarzy. Aparat 2 mpx słaby, bez lampy ani nawet latarki ale nawet zdjęcia w pełnym słońcu wychodzą przeciętnie. Do aparatu SE k750 (miałem wcześniej) też 2 mpx nie ma porównania. Mp3 - na słuchawki bez zarzutu, ale z tym głośnikiem imprezy raczej nie rozkręcisz.

Jeśli więc nie są to dla ciebie priorytety to generalnie telefon polecam. Bez zarzutu działające WiFi - zasięg większy niż w moim laptopie. Ekran duży i wygodny. Klawisze też umiejscowione inteligentnie (może poza klawiszem 'usuń' który za bardzo zachodzi na '2'. Wbudowana spora ilość aplikacji biurowych (quickoffice, Adobe PDF, obsługa drukarek, mapy itp.). Symbian działa bardzo dobrze - nie zawiesił się ani razu w ciągu dwóch tygodni intensywnego użytkowania. Duża ilość aplikacji i gier do ściągnięcia w necie, wszystkie szybko działają. Telefon ma więcej RAM niż teoretycznie wyższe modele z tej serii (np. e65) i to widać w działaniu.

Bateria w trybie gotowości, smsów i rozmów działa ok. 5 dni. W momencie użytkowania netu i korzystania z aplikacji jej żywotność niestety spada - do 1,5 -2 dni.

Karta pamięci MicroSD - możliwości zakupu do 2GB, kosztowała mnie taka (Kingstona) 45 zł w Saturnie, więc przyzwoicie.

Nie posiadam przystawki GPS ale z tego co wyczytałem na necie spisuje się z nim bez zarzutu.
Odpowiedz cytując