gigant napisał(a):

|
Czyli prawie kolejny Nikt w Wiśle. Smiech mnie ogarnia na tego całego Neia. Gość powąchał trochę ligi portugalskiej i nikt się nim nie zainteresował teraz kiedy "eksplodował" skutecznością. Barreto Portugalczycy łyknęli na wypożyczenie od ręki mimo "niemania" takiego CV jak Nei czy raczej "Nie". Bardzo chcę się mylić, ale mam wrażenie, że walczyliśmy sami ze sobą o przeciętnego piłkarza ze słabej ligi. Rumuni na pewno mają o wiele lepiej rozpracowany rynek Bułgarski i nie wykonali żadnego ruchu po "zbawcę" Wisły, mimo o wiele bogatszych klubów.
|
Widzisz, problem polega na tym, że kiedyś trendy było wrzucanie na Bednarza, a teraz jest fetowanie Nei'a. Szczerze powiedziawszy ja też zupełnie nie rozumiem forumowego orgazmu, facet papiery na grę ma co najwyżej średnie, , na około trzydzieści jego bramek jakie widziałem, dwie są naprawdę ładne, jedna niezła, reszta przeciętna, by nie rzec wepchnięta. Z głowy strzela trochę inaczej niż Brożek, bo Brożinho opiera się na sprycie i gubieniu krycia, podczas gdy Nei polega na sile i przepchnięciu obrońcy. Obraz dobrego strzelca dodatkowo mąci fakt, że wykonuje on karne. 10 bramek z akcji w drużynie mistrzowskiej, która ligę wygrywa z przewagą 16 punktów to jak dla mnie nie jest zbyt dobry wynik. Z asyst to on w swoich klubach też nie słynął, choć jedyna jaką widziałem muszę przyznać, że była bardzo ładna( mocne prostopadłe zagranie piętą).
Nie mówię, że Nei się nie przyda, bo pewnie będzie pożyteczniejszy niż Paulista, ale relacja cena-jakość jest dla mnie bardzo wątpliwa. Mam nadzieję, że Nei mnie jednak pozytywnie zaskoczy, ale jestem pewien, że wielu z was na pewno się Neiem rozczaruje, bo za wiele po nim oczekujecie.
Teraz powiem coś za co mnie wielu wyśmieje, wielu znienawidzi, a kto wie może ktoś nawet da mi bana. Po kilkunastu bramkach Perrone i kilkudziesięciu Neia, po przejrzeniu ich dotychczasowej kariery i po porównaniu ceny za obydwu piłkarzy, ja zdecydowanie wolałbym tego pierwszego. Argentyńczyk ma podobne umiejętności, obaj grają w podobny sposób, ale Perrone jest 3 lata młodszy, ma paszport z UE( włoski) i kosztuje połowę tego co Nei.