Wyświetl pojedynczy post
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.07.2008, 22:31
Zbyt wiele czynników informuje ,że Nei został piłkarzem Wisły ,żeby obok tego przejść jakoś obojętnie i je zlekceważyć. Uważam, że jeśli te newsy się potwierdzą to będzie to bardzo dobry znak i w ogóle super sprawa dla Wisły. Pozytywny sygnał jaki da właściciel zarówno piłkarzom jak i kibicom. Myślę ,że taka informacja wpłynie przede wszystkim na morale zespołu. Tym bardziej ,że słyszełem wypowiedź Skorży przed meczem z Beitarem dla serwisu sportowego TVN24 ,w której całkiem pewnie i spokojnie (z jakąś nutką radości) stwierdził ,że może dołączyć do nas w najbliższym czasie jeszcze dwóch zawodników za (jak to sam trener ujął) "poważne pieniądze". Dlaczego mówię o tej nutce radości w głosie Skorży. Nasz trener ma świadomość ,że sytuacja kadrowa Wisły (przede wszystkim w kwestii zmienników) nie jest zbyt ciekawa (znowu problem krótkiej ławki). Dlatego wszelkie uzupełnienia czy wzmocnienia zwiększają pole manewru.
Na chwilę obecną środkowy obrońca jest dodatkową koniecznością biorąc pod uwagę fochy Kokoszki i poważną kontuzję Arka Głowackiego (gdyby chociaż tacy zawodnicy jak Varga , Gołoś , Barreto byli w dobrej dyspozycji fizycznej to możnaby coś z nich lepić a tak mamy dosyć poważny kłopot z nimi).

Tak marginesie . W moim przekonaniu będzie to pod wieloma względami cholernie chaotyczny, zdezorganizowany sezon ale również sportowo może okazać się dla Wisły dosyć trudny. Odnoszę wrażenie, że Lech i Legia wchodzą w nowe rozgrywki solidnie poukładani a co najgorsze z ciekawymi i wyrównanymi kadrowo drużnami. Walka o mistrzostwo będzie na pewno trudna ale solidną premią może być udział w walce o LM w nowej formule eliminacji ,która znacznie zwiększa (przynajmniej teoretycznie) szanse awansu mistrza Polski. Wisła powinna walczyć z Beitarem do upadłego, ale jeżeli odpadniemy to moim zdaniem nie będzie tragedii jeżeli drużyna będzie przebudowywana i przygotowywana właśnie pod kątem zdobycia MP i występów w "nowej" LM. Kto wie czy Wilczek mówiąc o tym ,że porażka z Beitarem nie będzie jakimś dramatem nie miał powyższego scenariusza na myśli. Pozostaje mieć nadzieje ,że domniemany transfer Nei'a do Wisły będzie pierwszym krokiem w tym rozkładzie jazdy. Jeżeli przejdziemy Beitar to Nei zdecydowanie się nam przyda i meczach 3 rundy jak i w pucharze UEFA.

Wracając do tematu transferów to przyszły mi na myśl jeszcze dwie refleksje.
Po pierwsze . Może CSKA Sofia ma jeszcze jakieś solidnego doświadczonego środkowego obrońcę na zbyciu ;-)
Po drugie. Dzisiaj tak obserwowałem tego Rengifo a wcześniej widziałem tego Quinterosa jeszcze jak grał w Lechu i pomyślałem ,że może zaangażowanie i penetrowanie takich rynków jak Chile, Ekwador, Kolumbia, Peru to nie byłby głupi pomysł tym bardziej ,że chyba oni tam rozliczają transfery w dolarach co (biorąc pod uwagę obecną relację dolara do złotówki) może być korzystne. Nie wiem może się mylę... jakieś opinie z Waszej strony w tej kwestii.

PS. http://en.wikipedia.org/wiki/Claudin...ndre_Aparecido
Ostatnio edytowane przez Bronex : 31.07.2008 o godz. 23:23.
Odpowiedz cytując