Wyświetl pojedynczy post
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.07.2008, 19:01
Cytat:
  • Michał Jończyk bliski przejścia do Wisły
  • Jeszcze przed rozpoczęciem wakacji w krajowych mediach pojawiły się plotki, mówiące o tym, że dwa najlepsze kluby piłkarskie Polski - Wisła Kraków i Legia Warszawa są zainteresowane sprowadzeniem młodziutkiego piłkarza GKS-u Bełchatów Michała Jończyka. W okresie przygotowawczym sprawa nieco ucichła, ale teraz głos zabrał sam zawodnik i przyznał, że negocjacje z Wisłą zbliżają się ku pozytywnemu zakończeniu.

- Aktualnie trwają negocjację, co do mojego przejścia do Wisły. Pozostały już tylko formalności. Z GKS-em przeżyłem wiele wspaniałych chwil, poznałem dużo ludzi, ale jest to już raczej etap zamknięty - powiedział Michał Jończyk.

Nad kupnem 16-letniego zawodnika myślał również Jan Urban, który znany jest z tego, że nie boi się stawiać na młodzież. - Jeśli chodzi o Legie, jest to już sprawa zamknięta. Byłem z rodzicami w Warszawie i rozmawiałem z całym zarządem Legii. Uprzedzili nas w jednej kwestii i "na razie" zrezygnowaliśmy z warszawskiego klubu - odpowiada Jończyk.
Za to to jest bardzo ciekawa sprawa. Mam nadzieję że będzie trenował z 1 drużyną
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 29.07.2008 o godz. 19:05.
Odpowiedz cytując