Wyświetl pojedynczy post
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.07.2008, 20:44
dorotja napisał(a):Wyświetl post
Kiedyś w temacie o katolikach i protestantach na forum jednego z wyspiarskich klubów sprawę rozwiązano tak: każdy wpisujący się musiał do swojego postu przekopiować z poprzedniego regulamin udziału w dyskusji ( 3-4 wersy drobnym druczkiem). Tym samym zgadzał się na jego warunki. Posty naruszające którykolwiek punkt były usuwane.

Temat był wyjątkowo drażliwy, a umieszczenie regulaminu tylko we wstępie, na pierwszej stronie, mijało się z celem, bo już od drugiej strony wszyscy o tym zapominali

Moderatorem była osoba nie biorąca udziału w dyskusji, choć zastosowanie ww metody niemal zastąpiło moderowanie.

Wyglądało to mniej więcej tak.

Biorąc udział w dyskusji zobowiązuję się wystrzegać wulgaryzmów i osobistych wycieczek wobec innych. Uszanuję prawo innych do własnych opinii. Nie będę odbiegać od tematu ani pisać zbyt długich postów. Moje komentarze nie będą beztreściowe. Cytując podam źródło.

Do rozważenia
Dokładnie - moderatorem była osoba nie biorąca udziału w dyskusji. Od tego trzeba zacząć

Jesteś moderatorem w danym temacie nie toczysz zajadłych sporów jak inni ale jesteś ponad to....

Sambo

A propo tematów piłkarskich - moze wogóle zrobimy pokoje ciszy jak kilka wieków temu gdzie dworzanie sie spotykali żeby posiedzieć razem i pomilczeć
Wg mnie forum to miejsce do wymieniania poglądów które bardziej powinno przypominać Uniwersytet niż procedury postępowania sądowego... A Moderatorzy w sposób wypośrodkowany powinni kasować głupie posty a nie banować za byle małe wykroczenie!

Zeby nie było - poglądy Jachtinga są mi obce ale ban 1 miesięczny jest żenujący....

Ja za drobny żart dostałem ban na 2 tygodnie.....

Myśle ze niektórzy moderatorzy mylą moderowanie dyskusji z cenzurowaniem i karaniem

Prosze mój post potraktowac jako apel, a nie oskarżenie, zawsze mozna coś zmienić, poprawić a nie jeszcze bardziej po stalinowsku przykręcac śrubę
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując