Wyświetl pojedynczy post
Wormal
Schodowicze'05

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.07.2008, 14:36
Arked napisał(a):Wyświetl post
Wormal,

Odnośnie podancyh przez ciebie przykładów to Cleber, jak już ktoś napisał, był podstawowym zawodnik grającej w pucharach Vitorii Guimaraes, a Kalu Uche jest obecnie podstawowym zawodnikiem grającej w Primera Division Almerii.

CSKA Sofia przed degradacją było klubem średniej klasy europejskiej (tak!). Tak więc można śmiało zakładać, że ich najlepszy napastnik będziez wzmocnieniem Wisły Kraków.

Rozumiem twój tok rozumowania ale moim zdaniem jest on zbyt uproszczony i nie ma odniesienia do rzeczywistości.
No właśnie. I oboje byli (Cleber jest nadal) niekwestionowanymi gwiazdami naszej ligi. Grali w dobrych klubach i wiele tam znaczyli. Nei natomiast grał w klubach, że tak powiem średnich w których wybić się jest zapewne łatwiej niż w Vitorii Guimaraes, Almerii, Bordeaux czy Espanyolu (co prawda była to druga drużyna, ale Uche dopiero zaczynał grać poważnie w piłkę). Do tego wszystkiego on już nie jest młody jak na napastnika (28 lat), szczyt swoich możliwości praktycznie już osiągnął, może najwyżej utrzymywać jak najdłużej swoją dyspozycję. Raczej niezbyt ciekawie to rokuje. Obym się mylił, oby to on Nam pokazał, że się mylę (jeśli do Nas trafi).

Ja jestem zwolennikiem młodych i perspektywicznych zawodników, którym zależeć będzie żeby zaistnieć w futbolu przez swoją dobrą grę, a nie tułaczy co rok czy dwa zmieniających klub (czyt. Nei).

I tu właśnie sprawa Jirsaka, którego temat a`propos mnie ktoś poruszył. Na niego min. właśnie liczę. Na niego, Boguskiego i Małeckiego. To właśnie na takich trza stawiać. Taki Nei zajmie miejsce Małeckiemu, któremu właśnie teraz potrzeba jak najwięcej gry. No sz****a.

Jak już kupować za poważne pieniądze to kogoś kto na 100 % będzie wzmocnieniem, kogoś kogo umiejętności są sprawdzone na wysokim poziomie. A nie pana (Nei)spodziankę.
Odpowiedz cytując