Wyświetl pojedynczy post
Wit.Ek.
Rankingowy ekspert

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.07.2008, 03:09
Żyje...

Dziś zakończył się rozgrywki Intertoto. O ile się nie myle to raz na zawsze w związku ze zmianą formuły rozgrywek pucharowych. Jednym z "wygranych" jest drużyna angielska tak więc Anglia ma już 9 drużyn...
Poniżej zestawienie dwumeczów Intertoto. Szwedzi znowu wprowadzili zespół do pucharów via Intertoto. Z krajów zajmujących miejsce poniżej 21 tylko im się udało. Nie mieli trudnego przeciwnika to inna sprawa...

Tak więc Szwedzi mają w pucharach 4 zespoły i ich dorobek będzie się dzilił przez 4.

Poniżej zestawienie, któe moim zdaniem pozwoli ocenić dotycjhczasowe dokonania interesujących nas krajów zajmujących miejsca 21-31 + Węgry. Zestawienie przedstawia jaki procent możliwych punktów do zdobvcia dany kraj zdobył. Jeśli grał dotychczas 4 mecze mógł conajwyżej 4 razy wygrać i zdobyć w ten sposób 4 pkt. Inaczej rzecz ujmując można by powiedzieć, że liderzy zestawienia to te kraje których drużyny wygrały wszystko albo prawie wszystko co można było wygrać...Krajem który tego jak na razie dokonał jest Litwa.My zamykamy zestawienie...

Oczywiście po 4 meczach to zestawienie nie ukazuje doskonale siły poszczególnych krajów niemniej ukazuje, któe kraje jak na razie wykorzystały swoje okazje do zdobycia punktów do rankingu krajowego...

Tak czy siak. Polska zajmuje 31 miejsce. Zaczynam się powoli zastanawiać czy ja dobrze robie odnosząc się do 21 miejsca i pisząc ile nam do niego brakuje. Ktoś już napisał, że zajmujemy miejsce najniższe w historii. Zaczyna być na prawde dramatycznie. Ciągle spadamy i spadamy a ja robiąc zestawienia ciagle dopisuje nowe kraje które trzeba zacząć uwzględniać bo po prostu nas wyprzedziły albo niedługo mogą to zrobić tak jak Irlandia, która ma tylko o 0,251 mniej niż my...
Rankingu krajowego nie będe zamieszczał bo tylko w przypadku Szwecji nieznacznie uległ on zmianie. Chciałbym Wam jednak pokazać dystans, któy nas dzieli od innych krajów.

No i wszystko jasne. DO 21 miejsca brakuje nam pond 5 punktów czyli musielibyśmy w tym roku zdobyć ponad połowe tego co zdobylismy przez 4 lata. To chyba wystarcza by unaocznić gdzi ejesteśmy...

Na razie byłoby dobrze gdybyśmy przegonili Chorwacje i zdobyli choćby 26 miejsce.
Pisząc to sobie jeszcze bardziej zdałem sprawe jak nisko upadliśmy bo jeśli naszym celem nie jest nawet prześcignięcie Cypru to gdzie my musimy teraz być...

Co w tym sezonie będzie możliwe do osiągnięcia pokaże najbliższy tydzien.
Ja jestem pełen obaw. Mam w pamięci męczarnie i Lecha i Legii, wypowiedzi różnych osób, że rywal Wisły jest trudny i szanse są 50/50. Jeśli żadna drużyna nie awansuje do I rundy PUEFA to zdobędziemy coś ponad 1pkt a stracimy z sezonu który był 5 lat temu 2,5...
Dramat będzie wtedy, dramat...