kohprzem'68 napisał(a):

Trochę zapominamy o naważniejszej sprawie czy Nei jest takim dobrym zawodnikiem i według czyjej oceny , oraz czy jest wart wysupłania kwoty oscylujacej w granicach bańki euro .
A co do polityki transferowej jest prosta zarabiać jak najmnieszym kosztem pozyskiwać graczy , co roku walczyc o majstra i przy okazji realizować marzenie super prezesa - próbować szturmu LM .
|
Trener Maciej Skorża widział Neiego 2 razy w sparingu.Wielu kibiców CSKA wymienia go jako jednego z najlepszych zagranicznych zawodników w historii klubu. Mimo protestów i bojktow Neia kibice CSKA bardzo chcą żeby Nei został, uważają, że jest jednym z największych profesjonalistów w ich klubie. Samo podejście mediów bułgraskich do tego transferu mówi wiele, gdzie każda informacje o tym transferze sklasyfikowana jest zawsze jako jedna z najważniejszych. Dodam że jeśi kogoś porównuje się do Berbatova to raczej nie na darmo, a takie porownania stosują kbice CSKA.Nie wiem czy wyarczy Ci ta rekomendacja bo mnie osobiśćie przekonało to wszystko.
Jeśli prawdą jest, to co napisał SE, że proponujemy 800 tys Euro w jakiś ratach to dla mnie jest komedią. Wiadomo CSKA jest w tarapatach finansowych i potrzebują kasy teraz nie później. Zacząć trzeba od tego, że nie było by tematu gdyby właśnie nie te kłopoty i kupno tego zawodnika za taką cenę byłoby praktycznie nie możliwe. Zaznaczę że Bułgarzy wcale nie są pod ściana i wcale nie muszą go sprzedawać. Cały czas w bułgarskich mediach głośno jest o ewentualny nowym właścicielu CSKA, jeśli znalazłby się takowy to o transferze będzie można zapomnieć.
Ciekawy jestem jaka będzie argumentacja jeśli nie uda się go kupić. Sądzę że coś w tym stylu:
"Jego umiejętności są nie adekwatne do ceny" "Bułgarzy byli nie ugięci, żądali astronomicznej kwoty"