Wyświetl pojedynczy post
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.07.2008, 16:18
Cytat:
Dziś na TVN 24 oglądałem 'Poranek' gdzie gośćmi byli Piasecki (ten od 'Piaskiem po oczach') i Zaremba. Obaj ustosunkowali się do wczorajszych zamieszek w sprawie wotum nieufności dla szanownej minister zdrowia oraz cyrku na komisji regulaminowej. Generalnie wczorajszymi złośliwościami jako tako zaskoczeni czy zbulwersowani nie byli, ale zaniepokoiło ich zamieszanie na komisji.

Ogólnie niemalże jednogłośnie stwierdzili, że PiS różnił się od Platformy przede wszystkim tym, że miał pomysł na rządzenie i kilka pomysłów chciał wdrażać w życie. Platforma z kolei wszystko zrzuca na reformy w resorcie zdrowia i że dopóki tam się nie zmieni to nie zmieni się w innych kwestiach... A już co do kształtu reform Panowie ze studia woleli nie używać przykrych słów;]

Generalnie, jestem przedstawicielem młodego pokolenia, które niestety w zeszłych wyborach głosować jeszcze nie mogło - jak łatwo się domyślić rocznik 90'. Jednak daleki jestem od głosu na PO. Niektórzy twierdzą, że zrobiła się koalicja która chce rozwalić PO - koalicja między Lewicą a Prawicą... ;] Śmieszne, jak można dopatrywać się jakichkolwiek zależności. Lewica pokazała jedynie, blokując ustawę o mediach, że ma cokolwiek do gadania. I bardzo dobrze, bo ustawa była nie do przyjęcia.

Gdybym dziś miał głosować w wyborach to poparłbym PiS. Czemu? Bo rzeczywiście wracają do nas czasy PRL.
Mówicie, że przesadzam z tą komuną. A więc, czy metody jakie stosował najpierw Budnik, a później Niesiołowski podczas komisji regulaminowej były w porządku? Czy nie zalatywało wam to totalitaryzmem, dyktaturą, kiedy tylko WŁADCA MIAŁ PRAWO GŁOSU?

Wystarczy popatrzeć na to, co dzieje się(?) a na pewno działo się w Rosji. Ktoś się sprzeciwił to kula w łeb. [[[jako dygresja: Ostatnio oglądałem film dokumentalny o wojsku rosyjskim. Do armii 'wcielają' (a tak naprawdę porywają) bez względu czy student czy uczeń, czy pracuje czy ma rodzinę na utrzymaniu... Problem nie byłby na tyle duży, gdyby nie fakt, że wyjść cało z tego wojska to cud. To CUD na dużą skalę. Zjawisko fali, ale takiej fali jaka nam się nie śniła jest tam tak powszechna, że nie potraficie sobie tego nawet wyobrazić. Jednego kolesia tak skatowali, że poucinali mu opuszki palców u rąk a nogi i genitalia tak zmasakrowali, że nadawało się to jedynie do wycięcia... Cud, że koleś żyje. Rocznie wg danych oficjalnych ginie w tamtejszym wojsku 1500 osób (ile nieoficjalnie tego nie wiem)]]]

Niedopuszczalne zabieranie głosu, ewidentna próba wyjebania Ziobro za jego plecami, bez jego obecności BEZ PRAWA DO OBRONY!!! No tak, dawniej tak było. Skazali cię czy byłeś winny czy nie. Ale to już zakrawa o XVII wiek i wcześniej. Niedługo wprowadzą godzinę policyjną. Dziś Tusk wielce wychwalał polską policję (jakieś święto mieli). Mówił, że ponad 70% polskich obywateli czuje się bezpiecznie, że policja działa dobrze. Owszem, działa dobrze tam gdzie nie trzeba. .......ną mandatem komuś kto ładnie wygląda a takiemu, co wiedzą, że nie zapłaci to nawet uwagi nie zwrócą...(mowa o sytuacji gdy pijesz browara na ławce, albo wracasz z popijawy i lekko się zataczasz). Czy wy czujecie się bezpiecznie? Nie macie czasami takiego przeświadczenia, że idąc wieczorem swoim osiedlem, ulicą, czy gdzie tam jeszcze mieszkacie, to że ktoś was po prostu nie napadnie? Piszę w miarę 'kulturalnie' żeby jakiegoś bana nie zarobić...

Co do ustaw zdrowotnych i wielkiego 'robienia' pani Kopacz. Wczoraj mówiła o tym, jak to zmienił się czas oczekiwania na oddziałach onkologicznych i że w ogóle szybciej się można dostać do lekarza. Taaa... faktycznie. Wczoraj matka dzwoniła do okulisty i reumatologa. "Najbliższy wolny termin to połowa grudnia. Zapisać?" - usłyszała w słuchawce... ;] Rzeczywiście szybciej się można dostać.

Stwierdziła również, że obecny aparat leczenia, jest dla bogatych, bo TYLKO oni mogą dać pod stołem. Czyli, że oficjalnie mówi się o korupcji w służbie zdrowia? ;> Ciekawe.. ;] Naprawdę odpowiedź godna ministra zdrowia. Coś jak gadanie Wilczka, że odpadnięcie z LM z Beitarem jest wkalkulowane... ;] Pełny profesjonalizm...

Coś tam jeszcze najeżdżała na PiS, że taaaaaki burdel zrobili. Zaczęła się wychwalać jakimiś pompami insulinowymi - wszyscy przyklasnęli... Że z budżetu MINISTRA ZDROWIA pójdzie kasa na te pompy. Aha, czyli że ona z WŁASNEJ KIESZENI wyłoży kasę na leczenie? ;> Dobre... Szkoda, że nie przeprosiła za przejęzyczenie... ;]

Kolejne ALE. Wczoraj debacie nad wotum nieufności przewodniczył Marszałek Niesiołowski! Mój ulubiony. Oczywiście znów wszyscy mogli mówić, poza ... opozycją. ;] Konwentu Seniorów się oczywiście nie udało zwołać ;]

Następna wkurzająca mnie rzecz. Te ciągłe bronienie Palikota. Czyli, że można Prezydentowi RP ubliżać? ;> Tak? Można? Wydaje mi się, że nie ;] Bądź co bądź nazwanie GŁOWY PAŃSTWA - 'CHAMEM' choćby tym chamem ten Prezydent był - nie przystoi. No ale przecież wg Platformy nic się nie stało. Taaa... Palikot to taka wizytówka PO. Nietykalny, bo kasę na kampanię pewnie rzucił ;]

Później C.D.
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 26.07.2008 o godz. 16:20.