Wyświetl pojedynczy post
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.07.2008, 18:32
kalashnikov2 napisał(a):Wyświetl post
Że robią to fanatycy czy jednostkowo czlonkowie wszystkich partii (procz Krajowej Partii Emerytow i Rencistow) to jasne, ale to co ujawnil fakt wyglada na coś masowego, zoranizowanego przez sama partie. Że bez obciachu o tym informuja nowego goscia, to swiadczy o skali i przyzwoleniu w PO na taki proceder. Skutki ogladamy na forach gdzie nawet pod bzdurnymi newsami nie majacymi nic wspolnego z polityka znajduja sie antykacze wpisy, które mają zniechęcić ludzi do krytykowania rządu i przypomniec ze przecież co dopiero pozbyliśmy się tych bolszewików.
Toz ja tego nie neguje absolutnie
Co wiecej,ja jestem gleboko przekonany,ze mnostwo idiotow na tych forach, to tacy nakreceni "pozyteczni idioci" - ot, co Pan Redaktor,Pan Polityk,Pan Ksiadz,Pan Kolega czy ktokolwiek powie,napisze - to oni juz twierdza,ze to SWIETA PRAWDA. I dalejze wypisywac w internecie co im palce na klaiature przyniosa - to jest net, w ktorym znajdziesz i dobre i zle rzeczy... Ostatnio znalazlem na youtube w pewnym programie politycznym sonde z pytaniem o przyklad liberalnego kraju - i co odpowiedz, to umieralem ze smiechu...
Ale jak napisalem - to dotyczy wszystkich, poniewaz :
a) ludzie maja krotka pamiec
b) uczciwie powiedz,ilu ludzi znasz,ktorzy,idac na wybory,biora programy wszystkich partii i analizuja punkt po punkcie, co im sie podoba,albo nie
c) wniosek z punktu b) - wybory teraz to forma igrzysk,w ktorej dominujaca role graja....filmy reklamowe Ale takie czasy Panie, takie czasy...
Napisze Ci zabawna - moim zdaniem - anegdotke. Otoz pewnego razu,przed ostatnimi wyborami,postanowilismy zrobic sobie jaja z kolesiem, i poszlismy na otwarte spotkanie z jednym z Kandydatow (litosciwie oszczedze Jego nazwisko,ale pociesze Cie - byl z Platformy). Od jakiegos bowiem czasu (przestrzen kilku lat) niemal co pol roku czytalismy w roznorakiej prasie o tym, jak idiotyczny jest przepis o obowiazku meldunku w Polsce. Na pewno znasz sprawe o obowiazkowym meldowaniu sie przez Polaka nawet jesli wyjezdza np. na tygodniowe wakacje (ustawa bodaj mowi o obowiazku meldunku w miejscu pobytu juz po 3 dniowym okresie,to taki relikt komuny,zywy w wolnej Polsce juz od 19 lat ). Smaczku dodaje sprawie fakt,ze naklonil nas do tego Ojciec kumpla, ktory o to samo pyta od bodaj 2-3 poprzednich wyborow politykow roznych partii,najpierw z obywatelskiego zainteresowania,ale na koncu juz z checi posmiania sie... Ktora i nami kierowala,przyznaje, bo coz uslyszelismy ? Jak i On, ze OCZYWISCIE - ZLIKWIDUJEMY !
Moze mam zboczone poczucie humoru...
A by the way - toc ja sie zgadzam z tym,co sugerujesz miedzy wierszami - ze jakby to o PiS w zeszlej kadencji napisano,ze robi te jaja na forach, to Michnik i reszta oglosiliby 987 juz koniec demokracji i zapedy dyktatorskie J.Kaczynskiego, ktorego indoktrynacja partyjna jak pajecza siec oplata RP,a stad juz tylko krok do faszyzmu, i inne takie bzdety... Ale nie martw sie,mimo,iz i ja nie naleze do fanow Kaczynskiego,to bronilem go baaaardzo czesto w poprzedniej kadencji chocby z racji zwyklej przyzwoitosci - tak mnie wkurzaly "obiektywne media" i ludzie jak te barany powtarzajace wszystko za nimi. Co nie zmienia faktu,ze sam potrafil sobie niejednokrotnie nawarzyc piwa...
Ale dosc o tym - zawsze zgadzalem sie z ludzmi, ktorzy twierdzili,ze lustracje KONIECZNIE nalezy przeprowadzic - skutki jej nieprzeprowadzeniawidzimy przeciez nie tylko w mediach,prawda ? Sila by opowiadac,bom i ja spotkal sie z roznymi historiami w zyciu,ktore tylko potwierdzaly,ze np. Macierewicz to zaden szaleniec...
You'll never know...