Cytat:
|
ja nie umiałbym sobie poradzić z takim dysonansrm pomiedzy faktami
|
Widocznie w moim świecie są inne fakty a w Twoim inne , bo ja w kwestii chociażby swoich poglądów na integrację europejską nie odczuwam dysonansu zbyt często .
Cytat:
Czyli kasa?
Planujesz zostać biurwą jewropejska?
|
Widzisz tym się różnimy . Ty widzisz wszystkie moje działania przez pryzmat powiązań czysto materialnych bądź formalnych(zależności partyjne etc. ) . Jeżeli uważasz , że idei których ja bronię i które promuje są z góry złe a ich popieranie musi się wiązać z czymś innym niż przekonaniem , że są one dobre , to już Twój problem . Ja nie uważam , że bronisz swoich idei w związku z jakimiś partykularnymi interesami (chociaż może tak jest , bo w tych przekonaniach których bronisz jest sporo egoizmu) , tylko dlatego że wedle Twojej wizji świata są one dobre .
Cytat:
Tym bardziej dziwne - przedstawiasz się teraz jako niezalezny umysł, a formatka typowo partyjna...
Dziwne..
|
Tylko mnie będą cieszyły Twoje podejrzenia w stosunku do mnie o przynależność do jakiejś partii , bo będzie to potwierdzało Twoje przesadnie ,,spiskowe" podejście do wielu kwestii

.
Cytat:
Tu akurat sie nie zgadzam - trudno Migalskiegona bazie jego wielu wczesniejszych wypowiedzi posadzac o jakas szczegolna sympatie do PO - to oczywiscie moja opinia...
Wg mnie tak robia rzeczywiscie wszystkie partie - co jest jeszcze bardziej zenujace...
|
Według mnie Migalski to jest 100 % maszyna politologiczno analityczna i jeżeli wypowiada swoje opinie do mediów , to w większości jego analiz brak sympatii do jakiegokolwiek ugrupowania .
Wiec również się nie zgodzę z tym , że wypowiedź ta jest pokierowana uwielbieniem do PO
To , że każda partia używa internetu w ten sposób to jest oczywista oczywistość.
Szkoda tego bo niedługo zatraci się ten fajny spontaniczny klimat ,,wrzut" bazujący na dużej ilości sarkazmu i dobrego polskiego poczucia humoru na rzecz sztywnej partyjnej propagandy .