jachting napisał(a):

Gdy dodamy że większa część tak myśli ,nabiera towtedy jakiegośsensu .
Poglądy takie jak moje ? czyli jakie ? Politycy Pis nie mieszczą się w żadnej mojej kategorii,mają nieco większe możliwości od Samoobrony ale są jeszcze bardziej szkodliwi .
Co takiego zrobił czy powiedział Tusk u Lisa ? Możesz podrzucić linka do tego artykułu Ziemkiewicza ? Chodzi o ten wpis na blogu gdzie nawiązał do dróg ?
Palikot nawiązywał na tej konferencji z penisem do Pisu ? Słabo się to sprawą interesowałem .
Nie potrafię traktować poważnie Pis jako partii politycznej,nie wspominając już o niej na szczycie .
To jest dla mnie kwadratura koła ,skrzywienie jaźni , a zależy mi na Polsce .
---
|
Jachting,napisalem w poscie, jakie poglady...
Co takiego powiedzial Tusk u Lisa ?
A np. : "...Problem poega na tym,ze ja,jako premier w jakims sensie pracuje wszedzie gdzie jestem.Troche inaczej niz moj glowny oponent uwazam,ze komputer,internet,tel. komorkowy sluza nie tylko do ogladania filmikow i popijania piwa - ja zreszta nie jestem piwoszem - tylko umozliwiaja w swicie nowoczesnym prace[...] Ja wiem,ze niektorym takim 19-wiecznym politykom wydaje sie..." Reszte poogladaj sam - to jest tzw. elegancki faul...
http://www.youtube.com/watch?v=e9n5zRmJddY - od 7:08, choc zachecam do ogladniecia calego programu, tam zobaczysz i popisy "obiektywizmu" dziennikarskiego Lisa (stwierdzenie przed nadaniem wypowiedzi Roberta Gwiazdowskiego z Centrum im. A.Smitha "ocena pewnie nieobiektywna"

) i genialne sciemy Tuska dla jego niedorozwinietych pretorian (w tym i wyborcow) - np. na pytanie o autostrady, Tusk stwierdza,ze - oczywiscie - zrobili duzo, i wymienia wsrod tego ustawe,ktora ureguluje kwestie wywlaszczeniowe jako "wprowadzona" - po czym za chwile mowi,ze ona jest dopiero w sejmie

No i oczywiscie wymienil cala dyrekcje GDDKiA - oczywiscie na mlodych,lepszych,aboslutnie fachowcow

Itd.,itp.
A sam Gwiazdowski pokazal,co tak naprawde "zrobil" rzad Tuska po 8 miesiach,wymieniajac przedwyborcze konkretne obietnice...
Oczywiscie na przeciwnym biegunie jest wypowiedz Brudzinskiego,ktora Tusk zreszta bardzo dobrze spuentowal...
Co do artykulu Ziemkiewicza - masz linka :
http://www.rp.pl/artykul/167183.html
Nie twierdze,ze PiS jest powazna partia - lecz powiedz,ktora partia nia jest ?
Pozdrawiam
kalashnikov2 napisał(a):

Tu akurat sie nie zgadzam - trudno Migalskiegona bazie jego wielu wczesniejszych wypowiedzi posadzac o jakas szczegolna sympatie do PO - to oczywiscie moja opinia...
Wg mnie tak robia rzeczywiscie wszystkie partie - co jest jeszcze bardziej zenujace...