Temat: Nienawiść
Wyświetl pojedynczy post
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.07.2008, 19:43
Cytat:
Wolnosc slowa jest min. od tego, zeby uderzac w to co sie postrzega jako glupote innych...
Głupotą innych jest to że np mieszkają w Warszawie ?
Głupia argumentacja .

Cytat:
Do założenia tego tematu natknął mnie podpis użytkownika Romano, na którym przeczytałem "Porażka Obywatelska". Zastanawiające jest jak takim niewinnym podpisem można ściągnąć na siebie antypatię innych. To samo Tyczy się podpisu " To nie jest mój prezydent", pisząc coś takiego w jakiś sposób obrażamy zwolenników tych ludzi . Zakładając ten wątek mam w głowie również sytuację z Ostrowca, gdzie śpiewaliśmy, że pier dolimy Legię i warszawiaków, a większość tych ludzi widzieliśmy pierwszy raz na oczy. Zastanawialiście się czasem, po kiego buca robimy sobie tak pod górkę nawzajem?
,,Pozdrawianie się'' o ile nie jest stosowane w nadmiarze jest normalnym elementem atmosfery meczowej . Wątpię aby ktoś na sektorze Legii po usłyszeniu p* Legię i Warszawiaków usiadł i zaczął płakać będąc zranionym do głębi . Dopóki takie śpiewy nie przekładają się na faktyczne zagrożenie bądź naruszenie czyjegoś dobra tj dopóki nie zaczniesz z pianą na ustach atakować człowieka za to , że jest np mieszkańcem Warszawy , to nie ma w nich realnego zła a więc prawdziwej nienawiści .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 24.07.2008 o godz. 19:51.