|
Jak Nei ma rekomendację Clebera, to musi być rzeczywiście niezły grajek. Bednarz chyba usłyszal wasze wypowiedzi bo razem z Wilczkiem do Bułgarii pojechał.
Bardzo bym chciał żeby Wisle udało się pozyskać Jodłowca, bo z całym szacunkiem dla Kokosa, ten chłopak ma moim zdaniem większy potencjał. Może nie wygrałby od razu rywalizacji z Głowackim i Cleberem, ale jest to piłkarz praktycznie tej samej klasy co Głowa. W momencie gdy nabierze doświadczenia w meczach na europejskim poziomie ma szansę stać się piłkarzem nawet lepszym niż Głowacki czy Cleber. Pozatym podoba mi się to ze chłopak nie boi się rywalizacji. Ma racje, czego się bać , jest wielkim talentem i w Polsce, tylko w takim klubie jak Wisła może się rozwinąc.
Co do Hernaniego - śledze jego grę od kilku sezonów. Jest to bardzo pewny młody obrońca, silny twardy. Nie wiem tylko czy troche szybkości mu nie brakuje. Aczkolwiek myśle że prezentuje umiejętności wyższe niż Kokoszka. Nie wiem czy jeszcze ma jakieś rezerwy, ale prezentuje bardzo solidny ligowy poziom. Jednak jeszcze trochę mu brakuje do najlepszych stoperów w lidze :Clebera, Głowy, Arboledy czy Jodłowca.
Moderator wykasował mój post o Tyrale. Miał prawo, bo jest on na dzień dzisiejszy oderwany od rzeczywistości. Jednakże mając na uwadze to że taki piłkarz jak Tyrała jest do wzięcia to warto się moim zdaniem nad nim zastanowić. Wisle brakuje zmienników dla skrzydłowych i Jirsaka, a Tyrała potrafi grać na każdej z tych 3 pozycji. Napewno grając reguralrnie w Wisle ma szanę rozwinąć się w zawodnika klasy Błaszcza. W wywiadzie dla wp Tyrała podkreślał że ofertę złożyła mu Legia i że omało co do niej nie przeszedł. Wisła więc miałaby sporo szanse, aby Sebastiana pozyskać.
|