Wyświetl pojedynczy post
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.07.2008, 18:05
Cytat:
W cudzym oku źdźbło dostrzegasz, a u swoich belki nie widzisz...
Przypomnij mi po raz który z koleji błazen Paliknot nabluzgał głowie polskiego Państwa Jaka jest granica percepcji PO, po której przekroczeniu jego błazenada przynajmniej pod szyldem rządzącej partii zostanie zakończona Może dopiero kiedy do reszty mu odbije i ogłosi nagrodę za głowę L. Kaczyńskiego (przecież wyraźnie powiedział, że należy go jak najszybciej usunąć ze stanowiska Prezydenta) PO usunie go ze swoich szeregów
Widocznie mnie tak nie zbulwersowało jedno słowo Palikota jak zachowanie całego stada baranów wczoraj . Jeżeli Ciebie wkurza zachowanie Palikota , to pisz o tym napiętnuj . Mnie do białego gorączki doprowadził wczorajszy cyrk wędrowny , więc o nim napisałem .

Cytat:
Widzisz jakoś nie przypominam sobie abyś protestował w momencie gdy posłowie PO bronili swojego koleżki klubowego Waldy Dzikowskiego przed odebraniem mu immunitetu. Nie kojarzę też Twoich protestów na (nie tak dawne jeszcze) określenia wobec rządzącego wówczas PiSu ze strony posłów PO typu "Stasi, Securitate" etc.
Jakoś dziwnie pomijasz w tej chwili "ręczne sterowanie" w tej sprawie ze strony obecnie rządzących. Jak choćby nakłanianie prokuratora do złożenia zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa przez ministra Ziobrę, czy też wczorajszo/dzisiejsze wydarzenia z nagłym przełożeniem posiedzenia komisji i z niepoinformowaniem Ziobry o posiedzeniu, na czele.
Posłowie PO nie bawili się w błaznów i nie kpili w żywe oczy z prac komisji . To pierwsza sprawa a druga jest taka , że sprawa Dzikowskiego i Ziobry , to dwa różne światy. Dlaczego jako porównania nie przywołałeś posła Grzegorka ?
CO do języka , to ja już jestem przyzwyczajony do parlamentarnego rynsztokowego stylu odwołań do historii . Dlatego też nie wspominałem nic o ,,duchu Kiszczaka by Kaczyński'' czy o ,Manifeście PKWN oraz Bolszewizacji' by Putra .

[quot]Zacytuj go z łaski swojej, i wykaz te kompromitacje.[/quote]

Z ostatnich czasów
Pomysł odebrania obywatelstwa
Bzdury jakie wypisywał w przeddzień wyrażenia przez sejm zgody na ratyfikację TzL
Obrona księży pedofilów (w tym programie był atakowany przez wszystkich w studio tvp łącznie z LiSem)
itp itd
To jest człowiek kompromitacja . Można grubą książkę o tym napisać , tylko po co rozbudzać demony tragi-komicznej przeszłości
Na szczęście(a raczej szczescie w nieszczesciu) z tego co przeczytałem , to ten człowiek będzie szukał poważnych osób o poglądach centroprawicowych i centrolewicowyh . MiroSlavowi angaż więc nie grozi .

Cytat:
A z kim?

Mają Szwaby w alfabecie "ł"?
Nie ale z tego co mi wiadomo , to czesi i słowacy też nie a mnie słowo slav kojarzy ze słowianami jeżeli Tobie z helmutami , to już Twój problem .

Cytat:
gdy mam na myśli to gówniane pseudopanstewko zwane UE - używam adekwatnej nazwy.
Unia nie jest ani pseudopaństewkiem ani hiperpaństewkiem ani państem .

Cytat:
USA: rakiety Patriot i tak nie obronią Polski
Amerykanie uważają, że Polska nie potrzebuje drogiego sprzętu do obrony kraju, bo i tak nie będzie w stanie odeprzeć ataku, np. ze strony Rosji - twierdzi "Rzeczpospolita".
uwielbiam zapach chłodnego pragmatyzmu o poranku

Cytat:
To jest tzw. "czapa" mająca przykryć Sopot i odwrócic od niego uwagę społeczeństwa. Ludzie mają dyskutować o tym co było na komisji, a nie o zgniliźnie jaka panuje w mateczniku Tuska, o jego skorumpowanych kolegach. Merdia już wiedzą co jest "ważniejsze"
PiS kryje PO , dobre , dobre.
Oby więcej takich analityków jak Ty .
Gdyby w normalym kraju nie sterowanym układami miały miejsce takie wydarzenia podczas prac komisji sejmowej , to naturalnie media pisały by o tym gdzieś w ,,środkowych'' stronach i podawały pod koniec serwisów informacyjnych .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 24.07.2008 o godz. 19:00.