Cytat:
|
Dyplomaci sobie poradzą. Ciosem dla USA bylby obowiązek dla wszystkich obywateli, ale to bylby cios dla europjskiej turystyki.
|
To amerykanów stać jeszcze na wakacje w Europie ? Poza tym lepszy rydz niż nic . Co robi nasz rząd , prezydent i parlament w tej sprawie ? Poza delikatnym nawoływaniem do mieszkańców podhala żeby rezygnowali ze składania wniosków wizowych
Ogólnie komisja miała dziś dobry dzień .
Cytat:
|
Od przyszłego roku unijne przepisy nie będą już regulować kąta zakrzywienia ogórka, bowiem do lamusa odejdą szczegółowe normy jakości 26 owoców i warzyw - ogłosiła w środę Komisja Europejska."Regulowanie tego rodzaju rzeczy to nie jest zadanie dla Komisji Europejskiej. Lepiej zostawić to firmom działającym na rynku. Ograniczy to zbędne marnotrawstwo i będzie z korzyścią dla konsumentów" - oświadczyła unijna komisarz ds. rolnictwa Mariann Fischer Boel.
|
http://euro.pap.com.pl/palio/html.ru...um=-1165409705
Widziałem i co to zmienia ?
Palikot wczoraj nazwał prezydenta chamem i ze względu na to dzisiejszych wydarzeń nie można zaliczyć do błazenady ?
Cytat:
Jesteś zmienny jak kobieta .... lub też, jak zdanie posłów PO wobec składania/odbierania immunitetów poselskich (i nie tylko w tej sprawie).
|
Na czym ta moja zmienność polega ?
Cytat:
"Paczta" kumy - Mareczek odkrył rzecz niesamowitą - Szczypińska kazała sie zachowywać bo filmują.
Mareczek natomiast - ile razy robił głupie miny do lustra, tyle razy później powtarzał je na ulicy, po drugie Mareczek ZAWSZE zachowuje sie tak samo, gdy jest sam, jak wie że na niego patrzą.
Ale nie- tu chodzi o słupki frekwencji - no proszę, Mareczek odkrył siłę sprawczą całego zamieszania - brawo brawo za spostrzegawczość.
A tu tyle niusów ciekawych ostatnio - jeden istotny dla Mareczka itd bla bla bla
|
Sambuś nudny już jesteś a na dodatek wysoce nieskuteczny . Ilość zdrobnień użytych w Twoich wypowiedziach widocznie przekłada się na niemoc , frustrację i nieskuteczność . Zajmij się lepiej tym co lubisz najbardziej czyli polytycznym wróżbiarstwem jak to III wojna światowa nam się szykuje , warszawka sra ze strachu i PO kończy jak SLD . Potrafisz to robić nawet bez fusów .
Możesz wklejać nawet milion wiadomości , tylko jaki to ma sens ?
To , że coś tam gdzieś się stało i dotyczy to PO , oznacza nie doszło dziś do przedstawienia cyrkowego wystawionego w parlamencie i odegranego przez niestabilnych emocjonalnie poslów PiSu
To był burdel na najwyższym poziomie , miałem nieprzyjemność śledzić dzisiejszą komisję od początku i pod wpływem wyjątkowego wzburzenia poruszyłem ten temat na forum
Czy ja wam bronie wypowiadać się na tematy przedstawiające w negatywnym świetle PO ?
Czy jak poruszane są te tematy , to ja wrzucam setki linków dotyczących PiSu ?
To , że są absurdalne podatki nie ma żadnego wpływu na żenującą destrukcję i przykład niebezpiecznego rozchwiania emocjonalnego jaki zaprezentowali nam dzisiaj posłowie PiS odgrywając swoje starannie wyreżyserowane przedstawienie .
Cytat:
1. Wczoraj zebrała się komisja. W posiedzeniu uczestniczył minister Ziobro.
2. Ze względu na zbyt dużą ilość posłów posiedzenie przerwano.
- Prawem każdego posła jest możliwość uczestnictwa w obradach komisji.
- Obowiązkiem przewodniczącego jest takie zorganizowanie obrad, by możliwe było ich prowadzenie.
3. Przewodniczący, wraz z prezydium komisji przy udziale posła Ziobro, zdecydował o przełożeniu obrad na wrzesień.
4. Ziobro wyjechał do Krakowa. W czwartek w Krakowie odbędzie się rozprawa sądowa w sprawie błędu medycznego, który doprowadził do śmierci jego ojca (dziś spotkanie z prawnikami w tej sprawie)
5. Rano Komorowski zwołuje posiedzenie prezydium i koalicja marszałków (PO, PSL i SLD) przegłosowuje na wniosek Komorowskiego zwołanie posiedzenie komisji, mimo wiedzy, że Ziobro nie może być obecny.
6. Ziobry skutecznie nie powiadomiono (nie mówię o faksie do Krakowa z godz. 9, że o 10 jest posiedzenie, ani o telefonach do warszawskiego biura w czasie, gdy Ziobro jest w podróży), a jest to warunek niezbędny do procedowania na każdym etapie sprawy karnej.
7. Złamany zostaje zwyczaj sejmowy, który mówił, że w razie zawiadomienia skutecznego dopuszczalna jest dwukrotna nieobecność posła i sprawy się w takiej sytuacji nie proceduje.
8. Podczas jednej z przerw na salę wchodzi wicemarszałek Niesiołowski (z polecenia przypatrującego się obradom komisji "za pomocą telewizora" marszałka Komorowskiego).
9. Ziobro zapowiada, że stawi się na posiedzenie w ciągu kilku godzin.
10. Niesiołowski, swoim chamstwem, doprowadza do finału "jednomyślnego przegłosowania poparcia wniosku o uchylenie immunitetu".
11. Ministerstwo Sprawiedliwości dementuje jakoby marszałek Komorowski prowadził jakiekolwiek rozmowy z ministerstwem (sic!) dot. sprawy immunitetu ministra Ziobry
|
ad 1 . Uczestniczył dopiero jak go wielokrotnie nawoływano , zresztą trudno nazwać wczorajszą dziełalność komisjo obradami bo
ad2 Na komisję w ramach mesjanistycznego obrony ideału prawa i sprawiedliwości posła Ziobro zapisał się cały klub PiSu
z oczywistym zamiarem anarchizacji i destrukcji prac komisji . Kto temu zaprzeczy wystawi niepochlebną opinię swojemu intelektowi .
ad3 . To jest prawda . Przewodniczący ustalił posiedzenie komisji na wrzesień (proszę tylko wspomnieć DLAACZEGO , JAKI BYŁ MOTYW ! ) , to był jego błąd . Przewodniczący komisji jest spokojnym , ugodowym człowiekiem a ten bezprzykładny atak PiSu wpłynął na jego decyzję . Jednak Ziobro powiedział , że będzie dostępny i w środę i w piątek zawiadomił tylko , że nie będzie go w czwartek ze względu na sprawy osobiste .
ad4 GIE PRAWDA . Ziobro wczoraj zapewniał , że będzie w środę i piątek w Warszawie , tylko w czwartek nie będzie mógł być dostęny . Spotkanie z prawnikami i dzisiejsza konferencja była czystem wymysłem . Ziobro
uciekł do Krakowa .
ad5 Może , ale nie musi . Nie ma dowodów jakoby prezydium miało wiedzieć , że Ziboro był juz w drozde do Krakowa . Rano jeszcze zdążył brać udział w ,,sygnałach dnia" . Nawet gdyby wiedziało , to co z tego . Trwało posiedzenie sejmu i obowiązkiem Ziobry była praca w Warszawie . Poraz kolejny piszę , że usprawiedliwiał tylko swoją czwartkową nieobecność
ad6 a co to znaczy skuteczne zawiadomienie ? Takie , że mógł się zapoznać , czy że się zapoznał ? Jaką doktrynę przyjmujemy ? Bardzo mnie ciekawi te jednoznacze stanowisko autora tekstu . Marszałek Komorowski przedstawił dokumenty z których wynika , że Ziobro bezczelnie unikał jakiegkolwiek przyjęcia powiadomienia o zaistaniłej sprawie
ad7 Całkowicie możliwe , nie wime jak ten zwyczaj był stosowany w praktycei jakie są argumenty na to , że jeżeli wcześniej był stosowany , to teraz go nie zastosowano .
ad8 marszałek Putra też wszedł i co z tego . Prawem każdego posła jest możliwość uczestnictwa w obradach na dodatek tutaj prawem marszałka Niesiołowskiego było przewodnictwo tym obradą .
ad9. I co samolot by się spóźnił , pociąg zepsuł ? Można nadstawiać raz poraz policzek , ale nie w przypadku tak bezczelnej gry Ziobry , który już nieraz pokazał , że przybierając maskę obrońcy prawa i sprawiedliwości igra sobie z wymiarem sprawiedliwości w najlepsze .
ad10
Swoim chamstwem

Nie wiem jak można być tak ZAŚLEPIONYM I OBŁUDNYM jak autor tego tekstu . Ja się dziwie , że Niesiołowskiemu czy Czumie nie puściły zupełnie nerwy pod wpływem tego chamstwa i warcholstwa którego można było doświadczyć ze strony PiSu
ad11
Widzę , że autor tekstu jest obeznany w tej sprawie bardzo konkretnie
Akurat ta wypowiedź z ministerstwa w kontekście słow Jarosława Kaczyńskiego , stawia Marszałka w dobrym świetle .
Oto krótka recenzja obłudnego tekstu .
Amen