Gucio25 napisał(a):

|
zakładając, że C+ nie zgodziłaby się na przesunięcie ligi (oby), to liga mogłaby wystartować, oprócz meczów Jagi i Piasta, za przegranego weszła by do ligi Korona, za Arkę - Zagłębie i od 2 kolejki można by - teoretycznie - grać normalnie.
|
Canal+ na pewno przesunie termin rozpoczęcia ligi, bo wcześniej już kilkukrotnie deklarowała, że jest do tego gotowa.
harthausen napisał(a):

a ja mam takie wrażenie, ( niestety nie mam na to żadnych dowodów, bo skąd? ), że wszystko idzie zgodnie z planem.
Czas żniw dla wielu we władzach PZPN.
Bajzel i niejasne (wieloznaczne) przepisy to siew.
Przechodzi ten, kto daje komu trzeba ile trzeba. A pośmiewisko, nasza bezsilna wściekłość czy oburzenie to ich serdecznie wali. Nikt im nic nie zrobi.
I tak do 2012 roku. Lepiej przywyknąć, szkoda nerwów, choć sam najchętniej bym niejednemu z Miodowej dziób naruszył.
Ale są nietykalni . Takie czasy.
|
Problem polega na tym, że przepisy nie są niejednoznaczne. Prawo stoi po stronie Widzewa i Korony, to PZPN wydał wyroki niezgodne z własnym statutem, bo wg tegoż statutu sprawy Widzewa i Korony uległy przedawnieniu nim rozpoczęto postępowanie dyscyplinarne. Nie wiem jak jest w kwestii Zagłębia. Wcześniejsze degradacje są na pewno prawomocne.
PZPN narobiło burdel, a potem poszło za vox populi, żeby się oczyścić, problem w tym, że zrobili jeszcze większy burdel.