Z tym off-roadem bym uważał:
Cytat:
|
Dostać się szybko pod Galerię Kazimierz od starej Grzegórzeckiej można jedynie przez drogę budowlaną. Wyjeżdża się w nią przy budynku UPC. - Skrót nie jest nielegalny, dopóki nie ma ustawionego znaku zakazu wjazdu - wyjaśnia Witold Norek z drogówki. Rzecz w tym, że w uliczkę nie wjadą kierowcy od strony Podgórskiej. Znaki nakazują im skręcić w ul. Daszyńskiego. Kierowcom łamiącym nakaz grozi nawet 750 złotowy mandat.
|
Etiop - a'propos autobusów i aut w centrum - jestem rękami i nogami za tym żeby wzorem innych dużych miast europejskich w celu rozładowania korków (i zarobieniu nieco grosza) wprowadzić opłaty za wjazd do ścisłego centrum - np. od Dietla w stronę Plant i od Alei też w stronę Starego Miasta.
Nie wszystko co z Zachodu jest ok - ale to rozwiązanie jest godne uwagi. Do pracy można jeździć do Zabierzowa albo na koniec Ruczaju.
Sam mam auto, które nie kupowałem żeby stało ale pracuję w ścisłym centrum Krakowa i nie mam zamiaru stać w korkach ani ich powiększać. MPK dojeżdżam w 15 minut.