|
Kowalski i Mączyński - moim zdaniem - wykorzystali swoje szanse i pokazali że nie muszą być osłabieniem tej drużyny jeżeli obok siebie mają kogoś doświadczonego. W tej chwili są oni pierwszymi zmiennikami na swoich pozycjach i wielce prawdopodobne że tak zostanie. Jeżeli tak, to po tym sezonie będzie można powiedzieć, czy będą zawodnikami na miarę Wisły.
Małecki niby nieźle ale dla mnie to jest taki jeździec bez głowy. Technika, szybkość ok, ale czegoś jednak brakuje. Niemniej powinien pograć sporo w tym sezonie.
Szabat niestety po raz kolejny (vide Jastrzębie, Płock) słabo. On się raczej w Wiśle nie przebije, byłoby dla niego najlepiej gdyby udało się odejść na wypożyczenie.
Powtarzam się ale klub zrobił wielką krzywdę Juchowi, blokując jego transfer do Odry. Niby nie puścił babola ale jednak...podobnie jak w meczu ubiegłego sezonu z Koroną, moim zdaniem nie wykorzystał swojej szansy i pół roku będzie miał zmarnowane. Bo rozumiem że skoro Wisła odrzuciła ofertę za 300 tys euro za Cebanu to Ilie będzie grał w PE.
Kmiecik wykonał kawał dobrej roboty i aż jestem ciekawy czy potrafi utrzymać ten poziom. Z Jastrzębiem i Płockiem pokazał się nieźle, wczoraj też dobrze - może wykorzysta ostatnią szansę a pokazanie się w Wiśle.
Szkoda Niedzielana, w sparingach jest naprawdę bardzo słaby i ciężko o optymizm. Pozostaje mieć nadzieję że czas pracuje na jego korzyść, w końcu nie grał w piłkę prawie rok. Ale nie jestem zbyt wielkim optymistą w jego przypadku.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|