Pastor777 napisał(a):

Heja Wyar, brakowało mi Cię w tym temacie
Jesli chodzi o ostrożnosć, to po prostu miaiłem dość pokazywania Nei w kategorii jakiejś mega gwiazdy i zarysowałem jego przydatność z nieco innej strony (tak dla większego obiektywizmu). Zresztą na końcu wspomniałem, że równoczesnie można podać 7 punktów za.
Poruszając teamt naszych napastników, to zgadzam się. W tej chwili poza Brożkiem, prawdopodobnie nie mamy w składzie napastnika lepszego niż Nei, ale za to mamy kilku niezłych (czyli jest jakaś realna konkurencja). A teraz sprawdźmy inne pozycje... Jesli bedziemy grali 5 pomocnikami, wtedy właściwie nie mamy żadnych rezerwowych na ich miejsce. Środek obrony, to w przypadku kontuzji Clebera lub Głowackiego (podatnego na urazy), zmuszenie Baszcza do przekwalifikowania się lub wprowadzenie Kowalskiego (który jest wielką niewiadomą). W pierwszym przypadku na prawej obronie mamy Singlara, kóry również jest niewiadomą (a Baszczu w roli środkowego, to u mnie murowany zawał).
Obrońca i pomocnik, to pozycje, na których w pierwszej kolejności powinniśmy szukać wzmocnień, a potem dopiero napad. Jeśli wydamy aż 750 tyś na napastnika, wtedy będziemy mieli mniej o te 750 tyś, na uzupełnienie braków na tych dwóch pozycji.
Z drugiej strony, z promocji należy korzystać i jeśli rzeczywiście CSKA zależy na kasie, wtedy jest spora szansa, że Nei zagra właśnie u nas. Wtedy prawdopodobnie bedziemy mieli w kadrze kolejnego dobrego zawodnika Dodatkowo jak odejdzie Brożek, nie obudzimy się z ręką w nocniku.
|
Tak, Pastorze,i ja widze sens kupienia po zawodniku do kazdej formacji (i mimo wszystko dalej widze potrzebe sprowadzenia bramkarza...) - dlatego napisalem,ze cierpliwie czekam... Na podstawie informacji prasowych jestem jednak przerazony - naprawde zastanawiam sie,czy ktorys z obroncow przymierzanych do Wisly jest naprawde lepszy,lub chociaz rokuje jako konkurencja do obecnej kadry.A jesli chodzi o pomocnika - to nie orientuje sie, jak wyglada sprawa Barretto i Vargi - ale o nich nie wolno zapominac,to chyba wciaz nasi pilkarze, prawda