Wyświetl pojedynczy post
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.07.2008, 14:26
Szczerze, to mnie ten magazyn nieco zniesmaczył. Magazyn w TVNie był po prostu żałosny i nieprofesjonalny. Tutaj niby profesjonalizm jest, ale konwencja tabloidowa. Co to ma być to naśmiewanie się z Piasta, czy z Polonii, jakie prawo mają do tego te żałosne dziennikarzyny, o których nikt nie słyszał. Wydawało mi się, że to jest magazyn całej ekstraklasy. Na dodatek prowadzący zadają debilne pytania, próbują szukać sensacji.
Na plus materiały, które były przygotowane profesjonalnie, choć dało się w nich wyczuć nutkę stronniczości, a może inaczej, każda drużyna była przedstawiona z pozycji kibica tej drużyny, oprócz Wisły i Cracovii, które zostały przedstawione przez kibica-malkontenta.
Na plus też facet od decyzji sędziowskich.
Z takich bardziej technicznych uwag. Przy parach na następną kolejkę przydałyby się znaczki klubów, byłoby o wiele czytelniej. Ogólnie elementy graficzne kulały- chodzi mi o podpisy pod osobą mówiącą, plansze graficzne, których brakowało, a można było chociażby przedstawić prognozowany skład każdej z drużyn. Mogły by być też jakieś dodatkowe wodotryski, jakoś ładnie przygotowane czołówki z herbami klbów itd. a takto było szybko i tak jakoś surowo.
Co do ilości gości to też uważam, że trzech to za dużo, na dodatek dwóch prowadzących, z których żaden właściwie nie dodaje od siebie żadnych merytorycznych uwag. Wystrój studia przeciętny, jak dla mnie może być, ale goście siedzą za bardzo stłoczeni, a jednocześnie dzieli ich duża odległość od prowadzących.

Podsumowując, nowy magazyn lepszy niż TVN-owski, ale do ligi+ to mu bardzo daleko.
Odpowiedz cytując