Wyświetl pojedynczy post
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.07.2008, 10:02
nesta napisał(a):Wyświetl post
Wedlug dzisiejszego PS-u, rada nadzorcza zezwolila na duzy transfer do Wisly. W tej chwili oferta Bialej Gwiazdy wynosi 700 tys Euro, a CSKA chce 1 mln E.
Wisla porozumiala sie rowniez z samym pilkarzem i bedzie on zarabial 300 tys Euro brutto za sezon.

Moim zdaniem jesli pokonano juz takie trudnosci jak dogadanie sie z samym pilkarzem i wypracowano realna szanse na ten transfer to szkoda byloby gdyby marne 300 tys Euro, ktore trzeba wydac jednorazowo, stanely na jego przeszkodzie. W skali 3-4 lat 700 tys czy 1 mln to naprawde nic dla Wisly.
1. z jednej strony to marne 300 tys euro. Z drugiej - to prawie 50% więcej niż suma którą podobno dajemy (choć różne źródła mówią o 700-800 tys). Co nie oznacza, że Nei to gracz, który by nam się nie przydał.

2. nie sądzę żeby PS miał jakiekolwiek wiarygodne informacje na temat naszych transferów. W tym sezonie pisali już rózne głupoty - wygląda jakby stracili swoje wtyczki w Wiśle i strzelają na oślep - bo coś trzeba o Wiśle napisać w każdym numerze.

3. można by się zastanowić, czy RN naprawdę chce dać pieniądze na kolejnego napastnika. W tej chwili mamy: Brożka, Niedzielana, Małeckiego, Dawidowskiego (w sumie można go podpiąć do napadu) Ćwielonga (wyp.), Kmiecika (kogoś pominąłem?) Można mieć obawy, że dla RN kolejny napastnik nie będzie priorytetem - tym bardziej taki który obciążyłby budżet na 300 tys euro.

Podsumowując: ja bym w rewelacje Przeglądu za bardzo nie wierzył - wkrótce się okaże czy coś z tego będzie czy nie. Ja jestem jak na razie raczej pesymistycznie nastawiony do tego, że pozyskamy tego gracza. A szkoda, bo skoro poradził sobie w CSKA to u nas też byłby solidnym wzmocnieniem.
Odpowiedz cytując