Konrad. napisał(a):

o ****a! Jakim cudem dostalismy licencje na ekstraklasę, z kilkudziesięcio milionowym zadłużeniem? Ruchowi czy Widzewowi za pare milinów nie chcieli pozwolić grać...
No właśnie skąd wziął się dług? Ano dlatego, że Cupiał stosował "waszą" taktykę i kupował jak oszalały. Mieliśmy dreamteam ligi polskiej kupiony za grube miliony, a w Europie ciągle kicha... Dlatego Cupiał się w****ił i przestał dokładać do klubu.

Nie kibiców, tylko internetowych płaczków, dla których sensem życia są transfery.
?
Pokaż mi jednego ekonomistę który poleci inwestycje w piłkę nożną. Nie ma takiego! Ani w Polsce ani w Europie, ani na świecie! Piłka to deficytowy interes, Cupiał i tak nie źle sobie radzi...
10 lat - 6 tytułów.
Co wiedzą menedżerowi sportowi o zarządzaniu klubem? Rzuć jakieś nazwiska menedżerów źle wypowiadających się o polityce Cupiała...
Głupia ta RN która stwierdza, że nie ma pieniędzy na transfer/kontrakt. Gupia gupia! Zła rada!
Ua, prośby trenerów sa ignorowane... Człowieku, kto podejmuje ryzyko finansowe transferu? Jeśli Garguła kupiony za 1 mln euro okaże się nie wypałem, kto na tym straci trener czy Cupiał?
Zresztą Skorża akurat od poczatku wiedział jakim składem będzie dysponował, jeszcze przed zakończeniem sezonu było jasne że odejdzie Dudka i Paulista. Od początku praktycznie trenuje z zespołem Singlar. Natomiast sprawa Kokoszki, to już niczyja wina...
Jakich nie realnych wyników? To wy wmawiacie sobie tą LM. Czytałeś ostatni wywiad Cupiała? Czytałeś wywiad z Wilczkiem który twierdzi, że nie będzie tragedii jak odpadniemy z żydami?
Po drugie spytaja się Skorży, czy mu cokolwiek obiecywano.
I kogo to wina? Cupiał odpowiada też za stan polskiej gospodarki?
P drugie Wisła ma strategicznego sponsora - TFKable płaci za reklame na koszulkach. A skoro nie znalazł się nikt kto dawał by więcej, to po co go zmieniać?
Kto jest winny? No niestety tak futbol w Polsce wygląda, trzeba wielu lat żeby było normalnie.
Ja z roku na rok progres dostrzegam.
Banda decydentów nas oszukuje... Akurat były negocjacje z niemcami w sprawie Krzynówka. Musisz zrozumieć, że jeśli prezes mówi: "prowadzimy negocjacje w sprawie transferu Krzynówka", to nie jest to równoznaczne z: "obiecuje, że na 100% Krzynówek będzie graczem Wisły! Już internetowe płaczki, może rozpocząć masturbacje!"
ps- Chciałbyś naprawdę, żeby w Wiśle grał Żurawski i Krzynówek?
A czemu całkowicie zaprzecza ubiegłe mistrzostwo Polski... Ale ciii...
To znaczy? Rogala namawia Cupiała na nie robienie transferów, żeby sobie prowizje od tego odbić? Od 0 zł?
Owszem nie ma. Czeka nas kolejny sezon w którym tylko powalczymy o mistrza...
A NAM MISTRZOSTWO SIĘ JUŻ ZNUDZIŁO, CHCEMY DO EUROPY!! AAA!!!!
Prędzej czy później Cupiał spłaci Cupiałowi tą pożyczkę. A jak nie to Cupiał będzie musiał oddać Cupiałowi klub za bezcen,,.,
Nie jesteśmy mistrzami? Tylko sobie to uroilem?
Gdyż Cupiał = Wisła. Bankructwo Cupiała, równa się bankructwu Wisły...
Już tłumaczę: Cupiał jest jedynym w Polsce właścicielem który przez 10 lat inwestuje w jeden klub, jako jedyny prywatny właściciel zdobył 6 tytułów mistrzostowskich. Mało tego, nie odpie^%ala takich cyrków z kibicami jak Walter, choć też miał powody (Parma, Arka).
|
Konrad,nie badz nastepnym lemingiem czy zaklinaczem rzeczywistosci,wszystkie fakty,lacznie z ostatnim mistrzostwem Polski,jakie przytaczasz,nie sa prawdziwe,Ty rowniez miales podobny sen jak ja... A jeszcze,jak smiesz zapytac o kompetencje kasandrycznych Nostradamusow-Omnibusow na tym forum,to pamietaj,ze ten argument jest idiotyczny. To tak jak dialog z dziennikarzem Gazety Wyborczej - niewazne sa argumenty, jezeli JA to mowie (pisze,whatever...) - znaczy,mam racje,a jak co,to zapytaj ekonomiste czy menedzera,najlepiej bedzie,jesli ja Ci go wskaze,bo musimy wybrac czlowieka,ktory rownie dobrze pouczy milionera,jak zarabiac miliony ;-)
A ja mialem sen,ze wszystkie trolle uciekly z forum - niepoprawny optymista ze mnie...Ale przynajmniej jest smiesznie...