Po prostu Wiślak napisał(a):

Dzieciaku, spójrz na oficjalne dane budżetowe publikowane przez SSA Wisła to się dowiesz
Najprościej jest nic nie wydawać, porządnych zawodników nie sprowadzać, grać trenerom na nosie, kibiców oszukiwać, nowych boisk nie robić, pieniędzy w nic nie inwestować, przejadać je na pensje dla piłkarskich odpadów i np: na odprawy dla 20-stu zwlanianych w parę lat trenerów, scoutingu nie rozwijać, a tylko sprzedawać, sprzedawać i sprzedawać...
A potem walić smutki takie jak Ty i płakać nad biednym Cupiałem.
Czy nie widzisz mądralo, że jak Wisła dalej będzie w ten sposób "oszczędzać pieniądze", za jakiś czas wszystko się rozleci jak domek z kart i trzeba będzie wpompować ich znacznie by znów postawić na nogi klub? Jak np: przed 2 laty? Nie nauczyło Cię, gdzie takie oszczędzanie doprowadziło Białą Gwiazdę np: w 2003 roku, czy w 2006?
Kto będzie zarabiał dla klubu kasę, jak braknie dobrych piłkarzy, trenerów, itd. bo RN dalej będzie "oszczędzać" ich kosztem?
Widzę że jesteś kolejnym, który kibicuje nie Wiśle, a pieniądzom Cupiała. By biedaczek absolutnie nic nie wydawał, to jest najważniejsze! 
A sam Cupiał jakby choć przez moment, jeden jedyny moment wiedział co robi i miał pojęcie o piłce, to Wisła nie miałaby na koncie prawie 100 milionowego długu, który do dziś jest niespłacalny. Przez te 10 lat Cupiał udowodnił, że o robieniu pieniędzy i wyników w piłce nie ma bladego pojęcia. Nie wiem, jakim cudem osiągnął tyle w TF, zapewne miał dobrych doradców, albo układy, ze wskazaniem na to drugie.
Marna to pociecha dla Wisły będącej od dawna de facto bankrutem. Dzięki jego zarządzaniu bez pomysłu i rozumu.
|
Czlowieku czy Ty wogole wiesz o co Ci chodzi? Czy ty masz wogole jakies pojecie o pieniadzach, bo mi sie wydaje ze Ty nawet kieszonkowego od mamy nie umiesz rozsadnie wydac.
Nie sztuka jest kupic zawodnika sztuka jest kupic dobrego zawodnika z ktorego Wisla bedzie miala realny pozytek a nie bedzie mu sie placilo gigantycznych pensji za siedzenie na lawce rezerwowych.
Dla Ciebiebie najprosciej jest kupowac i nie myslec, nawet wydanie 6 milionow euro nie daje gwarancji odniesienia sukcesu w Europie bo nie takie kluby odpadaly juz w przed biegach i potem mialy problemy finansowe
Tobie sie dobrze dysponuje cudzymi pieniedzmi i nie zrozum nie zle ja kibicuje Wisle nie pieniadza Cupiala ale bez tych pieniedzy co by Wisla do tej pory osiagnela?gralibysmy pewnie w Ekstraklasie ale nie liczylby sie z nami nikt.
A ch.j Ci do tego jak sie Cupial dorobil pieniedzy, jak dla mnie to ja nawet mogl ukrasc nic mi do tego.
Tak ladnie piszesz o bazach treningowych, skautingu a powiedz mi mondralo ktory polski klub ma, tylko mi nie pisz ze w Europie maja. Bo my za Europa to 100 lat jestesmy i co moze to tez wina Cupiala ze jest taki stan polskiej pilki bo moze powinien z wlasnej kieszeni wylozyc kase i podniesc poziom- przeciez go stac co nie.
Odnoscnie dlugo dziecko, to dlug sie nie pojawil z zlego zarzadzania klubem tylko z tad ze Cupial wpompowal tyle kasy w Wisle.
Bo nie sztuka miec cos i cale zycie do tego dokladac, sztuka jest stwozyc cos co bedzie samodzielnie funkcjonowalo i przynosilo zyski.
Czysto hipotetycznie Cupial wiecznie doklada kase na klub jest go stac wiec daje inni zbieraja znaczki a On utrzymuje klub.Ale nie daj Boze cos zlego mu sie przytrafio i co kto da kase na utrzymanie? TF jako spolka poprosi o splate dlugu( bo defacto TF jest wlascicielem Wisly a my nie wiemy jakie tam sa powiazania biznesowe)zostajemu z dluami bez sponsora i wtedy zaczynaja sie nasze problemyi juz nie ma wielkiej Wisly.
Tak wiec prosze Cie jak nie masz pojecia o zarzadzaniu to sie nie udzielaj