Wyświetl pojedynczy post
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.07.2008, 10:05
Po prostu Wiślak napisał(a):Wyświetl post
Dzieciaku, spójrz na oficjalne dane budżetowe publikowane przez SSA Wisła to się dowiesz

Najprościej jest nic nie wydawać, porządnych zawodników nie sprowadzać, grać trenerom na nosie, kibiców oszukiwać, nowych boisk nie robić, pieniędzy w nic nie inwestować, przejadać je na pensje dla piłkarskich odpadów i np: na odprawy dla 20-stu zwlanianych w parę lat trenerów, scoutingu nie rozwijać, a tylko sprzedawać, sprzedawać i sprzedawać...

A potem walić smutki takie jak Ty i płakać nad biednym Cupiałem.

Czy nie widzisz mądralo, że jak Wisła dalej będzie w ten sposób "oszczędzać pieniądze", za jakiś czas wszystko się rozleci jak domek z kart i trzeba będzie wpompować ich znacznie by znów postawić na nogi klub? Jak np: przed 2 laty? Nie nauczyło Cię, gdzie takie oszczędzanie doprowadziło Białą Gwiazdę np: w 2003 roku, czy w 2006?

Kto będzie zarabiał dla klubu kasę, jak braknie dobrych piłkarzy, trenerów, itd. bo RN dalej będzie "oszczędzać" ich kosztem?

Widzę że jesteś kolejnym, który kibicuje nie Wiśle, a pieniądzom Cupiała. By biedaczek absolutnie nic nie wydawał, to jest najważniejsze!

A sam Cupiał jakby choć przez moment, jeden jedyny moment wiedział co robi i miał pojęcie o piłce, to Wisła nie miałaby na koncie prawie 100 milionowego długu, który do dziś jest niespłacalny. Przez te 10 lat Cupiał udowodnił, że o robieniu pieniędzy i wyników w piłce nie ma bladego pojęcia. Nie wiem, jakim cudem osiągnął tyle w TF, zapewne miał dobrych doradców, albo układy, ze wskazaniem na to drugie.

Marna to pociecha dla Wisły będącej od dawna de facto bankrutem. Dzięki jego zarządzaniu bez pomysłu i rozumu.
Mialem sen, ze rozmawialem z przykladem klasycznego Polaka,ktory zawsze wie lepiej,zawsze zrobilby najlepiej,a wszystko inne niz on sam i jego imaginacje, to marnosc nad marnosciami... Stawiam orzeszki przeciw czemus tam, ze gosc nigdy niczym nie zarzadzal za wyjatkiem swojej wlasnej bielizny,nigdy nie zarobil powiedzmy na wlasne mieszkanie (bez kredytu)za to chwali sie,ze sam kupuje browara,jego tytul naukowy sprowadza sie w najlepszym razie do Uniwersytetu Wszystkich Umiejetnosci,a suma wszystkich dokonan to internetowe forum,na ktorym wreszcie dowali kazdemu.Zwlaszcza Cupialowi,ktory mozdzek od naszego madrali ma duzo mniejszy,nie zna sie na pilce no i w ogole nie wydaje pieniedzy swoich,patrz Pan ! A przeciez to Wisla, i jak ktory kibic mowi :wydawac! to na bacznosc stac,p. Cupial, i wydawac ! Wydawac !
W tym tylko ratunek, w tym nadzieja ! Bo jak nie wydamy, to oczywiscie stracimy wszystko, ale za to jak wydamy, to w mig Europe dogonimy ! A tak - to klub jak domek z kart sie rozsypie, jak to bylo zawsze, kiedysmy nie wydawali,przeciwnie zas,kiedysmy wydawali, to zarabialismy przeciez, stad ten wielomilionowy dlug - bosmy zarabiali ! I nikt nie powie, zesmy nie zarabiali,a bylismy o krok od LM, a tam to juz lanie takie dzieciakom Sir Alex'a,tym wszystkim Arsenalom i Barcelonom,i tak rok w rok bysmy na LM zarabial (to pewne !), to i wydawac wiecej i wiecej bysmy mogli a pozniej to juz triumf i Hall of Fame...
Hej !! Mamo, nie wylaczaj mi Fm-a ! Ja gram, nie widzisz Ze mnie obudzilas Nie szkodzi mamo,mialem piekny sen...
You'll never know...
Odpowiedz cytując