Wyświetl pojedynczy post
Kurt
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.07.2008, 02:13
Cytat:
Tym co się cieszą z porażki legii gratuluję patriotyzmu... Nie wiem jak wy, ale ja jestem przede wszystkim Polakiem, a dopiero później Wiślakiem. Narodowość jest jak matka, jej się nie wybiera.
Ja natomiast hołduje idei mała ojczyzna (Wisła, Kraków), a potem duża ojczyzna (Polska). Nie mniej jednak, remis Legii (a w zasadzie porażka), bo taki wynik na swoim boisku z drużyną Białoruską jest porażką i nie spełnieniem nawet minimum sportowego. Na pewno to martwi, także w kontekście naszego meczu. Zobaczymy ile warte jest 14pkt z tamtego sezonu. I czy prawie robi wielką różnicę.

Cytat:
I co to za hiszpańska taktyka, żeby wystawić trzech ofensywnych pomocników (z takimi zadaniami)? Toż taki bałagan się robił, że oni sami nie wiedzieli kto prowadzi gre i jak ma to prowadzenie wyglądać.
Najlepiej widoczne to było przy tym co miało być kontrami kiedy po przechwycie piłka szła do przodu, a trzech piłkarzy Legii zabijało się o siebie. Zdumiewająco Legioniści nie potrafili wykorzystywać przewag 3 na 2, 4 na 2, przez głupie rozegrania, wycofanie piłki do tyłu, potykanie się o siebie. Dziwny pomysł na grę.
Cytat:
Może i nie przepadam za Legią, ale dalej uważam, że tacy źli nie są. Żyję nadzieją że 1:0 na wyjeździe mogą jeszcze zrobić. W końcu mają Rogera, który w formie powinien zakręcić obrońcami Gomela...
Oglądając mecz miałem wrażenie, że pół czuba ekstraklasy w formie potrafiłoby zakręcić obrońcami Gomela... zwłaszcza tym lewym.
co do nas czy jeżeli przegramy z Beitarem to odpadamy w ogóle z Pucharów czy lądujemy w UEFA?

Cytat:
Legia zazwyczaj tak ma, że musi 'przejść' ten okres po zgrupowaniach. Za dwa tygodnie to będzie zupełnie inna drużyna(wtedy będzie rewanż, a wcześniej rozegra jeszcze mecz o SP i mecz ligowy). Złapie świeżość. Co do Lecha, teraz mają lepszą formę od Legii. Ale czy dobrą formę można utrzymywać długo? Czy oby nie za wcześniej Lech ją złapał?
No dosyć odważna opinia, forma Lecha w tym momencie jest rozczarowująca/średnia, Wasza jest beznadziejna. Lech na pewno może jeszcze grać lepiej, Was pocieszając gorzej zagrać już nie możecie.

Cytat:
Swoją drogą, skoro Legia tak niemiłosiernie ogrywała Wisłę w tamtym sezonie
Już tak nie szalej było: 1:0 dla Wisły, 2:1 dla Was w lidze, Puchar Polski po karnych i 1:0 i 0:0 w Pucharze Ekstraklasy czyli łącznie zdobyliście jedną bramkę więcej od nas. Pogromu w liście tych wyników ja nie widzę...

Co do nas pytanie formalne: czy jeżeli przegramy z Beitarem to odpadamy w ogóle z Pucharów czy lądujemy w UEFA?

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując