Cytat:
|
Tym co się cieszą z porażki legii gratuluję patriotyzmu... Nie wiem jak wy, ale ja jestem przede wszystkim Polakiem, a dopiero później Wiślakiem. Narodowość jest jak matka, jej się nie wybiera.
|
Ja natomiast hołduje idei mała ojczyzna (Wisła, Kraków), a potem duża ojczyzna (Polska). Nie mniej jednak, remis Legii (a w zasadzie porażka), bo taki wynik na swoim boisku z drużyną Białoruską jest porażką i nie spełnieniem nawet minimum sportowego. Na pewno to martwi, także w kontekście naszego meczu. Zobaczymy ile warte jest 14pkt z tamtego sezonu. I czy prawie robi wielką różnicę.
Cytat:
|
I co to za hiszpańska taktyka, żeby wystawić trzech ofensywnych pomocników (z takimi zadaniami)? Toż taki bałagan się robił, że oni sami nie wiedzieli kto prowadzi gre i jak ma to prowadzenie wyglądać.
|
Najlepiej widoczne to było przy tym co miało być kontrami kiedy po przechwycie piłka szła do przodu, a trzech piłkarzy Legii zabijało się o siebie. Zdumiewająco Legioniści nie potrafili wykorzystywać przewag 3 na 2, 4 na 2, przez głupie rozegrania, wycofanie piłki do tyłu, potykanie się o siebie. Dziwny pomysł na grę.
Cytat:
|
Może i nie przepadam za Legią, ale dalej uważam, że tacy źli nie są. Żyję nadzieją że 1:0 na wyjeździe mogą jeszcze zrobić. W końcu mają Rogera, który w formie powinien zakręcić obrońcami Gomela...
|
Oglądając mecz miałem wrażenie, że pół czuba ekstraklasy w formie potrafiłoby zakręcić obrońcami Gomela... zwłaszcza tym lewym.
co do nas czy jeżeli przegramy z Beitarem to odpadamy w ogóle z Pucharów czy lądujemy w UEFA?
Cytat:
|
Legia zazwyczaj tak ma, że musi 'przejść' ten okres po zgrupowaniach. Za dwa tygodnie to będzie zupełnie inna drużyna(wtedy będzie rewanż, a wcześniej rozegra jeszcze mecz o SP i mecz ligowy). Złapie świeżość. Co do Lecha, teraz mają lepszą formę od Legii. Ale czy dobrą formę można utrzymywać długo? Czy oby nie za wcześniej Lech ją złapał?
|
No dosyć odważna opinia, forma Lecha w tym momencie jest rozczarowująca/średnia, Wasza jest beznadziejna. Lech na pewno może jeszcze grać lepiej, Was pocieszając gorzej zagrać już nie możecie.
Cytat:
|
Swoją drogą, skoro Legia tak niemiłosiernie ogrywała Wisłę w tamtym sezonie
|
Już tak nie szalej było: 1:0 dla Wisły, 2:1 dla Was w lidze, Puchar Polski po karnych i 1:0 i 0:0 w Pucharze Ekstraklasy czyli łącznie zdobyliście jedną bramkę więcej od nas. Pogromu w liście tych wyników ja nie widzę...
Co do nas pytanie formalne: czy jeżeli przegramy z Beitarem to odpadamy w ogóle z Pucharów czy lądujemy w UEFA?