Wyświetl pojedynczy post
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.07.2008, 00:09
Cytat:
Co zrobili po dojsciu do władzy?

Wywalili to kosza?
To jest właśnie Twoje pojmowanie polityki.

Cytat:
Zieeeewww - ja suwerenność traktuje powaznie.
Miałem okazje się przekonać o tym jak wpieprzałeś się z butami w austriacki kodeks karny
Nie raczyłeś odpowiedzieć nic na , to co napisałem odnośnie Irvinga i pastora ze Szwecji .

Cytat:
I jeszcze jedno - to że Ty czegoś nie dostrzegasz, to nie znaczy że inni również. I ja będąc Szwabem, aby nie obnizac podatków a jednocześnie aby mi z kraju nie uciekała produkcja, strałabym się aby ta uczieczka była nieopłacalna i właśnie to robią.
To bardzo ciekawe co piszesz . Ciekawe jak udowodnisz mi , że różnica podatkowa , oraz inne profity (pod postacią taniej siły roboczej) zostaną sukcesywnie zredukowane przez zwyżkę cen energii .
Żyj sobie dalej w świecie spisków i wyniszczających się wzajemnie sił europejskich
Ja już jakiś czas temu zawitałem do XXI w i jest mi z tym dobrze.

Cytat:
Nie bredż, o ekologii masz pojęcie typowego wykształciucha.
Erystyka , ale na poziomie bardzo marnym .

Cytat:
Jakby to był transferowy powinieneś już bana zarobić, za tworzenie nibylandii.
Dla mnie to Ty tworzysz nibylandie na dodatek chorą i pełną zła . Moja ,,nibylandia" jest przynajmniej dobra .

Cytat:
Alez ja wymieniam górną półeczke - crême de la crême tej integracji, a to że "miejscowi" dla właśnych korzyści się przyłączają (a nawet mogą stanowić większość tej masy) to nic dziwnego.
Dla własnych korzyści Nie oceniaj wszystkich ludzi swoim pryzmatem . Typowa projekcja .
Wybierasz sobie kilku osobników z szerokiej grupy i na ich podstawie dokonujesz wspólnej oceny.
Żenada .

Cytat:
Alęz mnie nie interesuje usprawnienie UE i Ciebie jako Polaka takze nie powinno - powinno Cię interesowac jedno.
Co jest korzystniejsze dla naszego kraju? - i to jest imperatyw.
jka się to da połaczyć z usprawnieniem UE? - to fajnie, nie da się? -wypad z tym projektem.
Unia , to my . Jak każdy racjonalnie myślący Polak i Europejczyk pragnę tego co już pisałem 100 razy argumentując dlaczego popieram idee integracji europejskiej . Żeby to osiągnąć nie wystarczy mi wyłącznie sprawna Polska , tylko potrzeba do tego sprawnej Unii.

Cytat:
Nie moja dyskusja,ale cos tam skrobne...
Bardziej chodziło mi tutaj właśnie o podkreślenie nieprzewidywalności i niepewności jakiegoś twierdzenia gdy dodaje się słowo ,,może" .
Nigdy nie napisałem stanowczo , że zmiany klimatu są spowodowane wyłącznie przez człowieka i nieuchronnie grozi nam gigantyczna katastrofa. Jestem otwarty na argumenty obu stron , wkurza mnie jednak gdy ktoś sobie pisze , że GO to ,,bzdura" . Ja przynajmniej znając ilość i różnorodność argumentacji na ten temat staram się zachować neutralność a nie wyskakuje z tak zdecydowanym stanowiskiem żeby pisać , że jest to ,,śmiertelnie poważane zagrożenie" , bądź z drugiej strony , że jest to ,,bzdura" .

Cytat:
Ale ja wlasciwie nie o tym - moge napisac jeszcze jedno... Jesli Europa jest - jak twierdzisz - swiatowym liderem w walce z silami niszczacymi srodowisko (wybacz,ale usmialem sie w tym miejscu troszeczke,przypomnial mi sie Kisiel,ktory pisal kiedys o bohaterskim pokonywaniu przeszkod przez socjalistow,ktore nigdzie indziej nie istnieja),to wytlumacz mi, dlaczego zamiast rozwijac technike nuklearna,promuje kilka razy drozsza oraz iles razy mniej wydajna polityke "energii odnawialnej" ? Czyz nie lepiej pieniadze zaoszczedzone na mniejszym zuzyciu energii dzieki atomowce - przeznaczyc wlasnie na lepsze ich zabezpieczenie i wymyslanie nowych,wydajniejszych i mniej uciazliwych srodowiskowo technologii ?
Otoz to dla mnie jest postawa lewacka - najwiecej dyskutuja o problemach naukowych ludzie, ktorzy czesto nie rozumieja nawet,czym sie rozni jadro od atomu..
Nikt nie mówi o odstawieniu na bok atomówki . Jest wręcz przeciwnie obecne trendy wkazują na powrót popularności tego typu energii . Unia rozumie , że nie będzie wstanie ,,się wyrobić" na samych ,,wiatrakach" . Sam Barosso jest wielkim zwolennikiem energii atomowej a co za tym idzie Komisja Europejska podjeła kroki mające na celu promowanie właśnie rozowoju energietyki jądrowej . Nie muszę dować , że również Merkel i Sarkozy są zwolennikami tego typu rozwązań . Jak już wcześniej wspominałem w Europie bardzo rozwinięte są wszelkie ruchy ,,Zielonych" i z tej strony należy spodziewać się sporych problemów .Jednak wiele wskazuje na to , że Unia nie skreśliła energii atomowej a przypuszczać należy , że jest wręcz przeciwnie .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 18.07.2008 o godz. 00:17.