Wyświetl pojedynczy post
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.07.2008, 21:34
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
A to bardzo ciekawe co piszesz. Skad taki wniosek ?

1) przede wszystkim dlatego, że przy obecnym stanie techniki - szkodliwe gazy, które wychodzą z "kominów" mają bardzo podobny skład chemiczny i stężenie co dymy z OZE

2) OZE jest droższe i w fazie przygotowania i w fazie używania

3) surowiec w przeliczeniu na jednostkę z OZE jest energetycznie słabszy od tradycyjnego

4) bardzo często zanieczyszczenie, które powstaje przy obróbce OZE + samo uzywanie OZE w przeliczeniu na ilosć zanieczyszczeń jest większe niż sam tradycyjny środek bez obróbki

- wiedza ta została mi przekazana przez pewnego zanjomego naukowca z mocnym tytułemi

na koniec ciekawostka

szkodliwe promieniowanie, które jest wytwarzane przy produkcji i eksplatacji "wiatraków" jest większe niż w przypadku elektrownii atomowych - nie wiem dlaczego ale tak mi zostało przekazane
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43